Zware kritiek op Glory na beladen Grand Prix dreunt na: 'Doe dit anders' Nieuws
Nieuws

Zware kritiek op Glory na beladen Grand Prix dreunt na: 'Doe dit anders'

Zware kritiek op Glory na beladen Grand Prix dreunt na: 'Doe dit anders'

De Glory Kickboxing Grand Prix van 9 maart blijft de gemoederen bezighouden. Het toernooi, waarin Rico Verhoeven uiteindelijk als kampioen uit de bus kwam, heeft voor flink wat discussie gezorgd. Vooral de unieke manier van loting en verschillende incidenten tijdens het event hebben voor stof tot nadenken gezorgd.

De manier waarop de tegenstanders voor het Glory achtman toernooi werden gekozen, heeft vooraf al voor de nodige opschudding gezorgd. Rico Verhoeven kreeg de unieke kans om zijn eerste tegenstander zelf uit te kiezen, een privilege dat niet onopgemerkt bleef en breed werd bekritiseerd.

Het event zelf kende ook een aantal momenten waar beslissingen werden genomen die niet door iedereen gewaardeerd werden. Zo waren het punten aftrek, een coach die de ring binnenstormde tijdens een gevecht en het moment tussen Jamal Ben Saddik en Rico Verhoeven die voor flink wat chaos zorgde. Het moment tussen Ben Saddik en Verhoeven is nog in onderzoek.

Controversiële momenten tijdens het toernooi

Een ander geval, het protest van Donegi Abena de inmiddels ex-lichtzwaargewicht kampioen tegen de nieuwe gouden riem drager Tarik Khbabez lijkt inmiddels afgehandeld, maar niet zonder kritiek. Abena claimde dat het feit dat de coach van Khabbez de ring in stapte deze volgens de regels van Glory tot diskwalificatie had moeten leiden. Een protest volgde maar deze werd door de sanctionerende bond V.O.N niet geaccepteerd omdat er aan bepaalde eisen niet was voldaan.

V.O.N vertelde de redactie aan Vechtsport Info dat dit de reden was tot afwijzing. Op de vraag of de scheidsrechter wel op de hoogte was van de regels werd met ja beantwoord. deze greep echter niet in. Een voormalig medewerker van Glory die lange tijd bij de organisatie actief was zet zo zijn kanttekeningen bij het protest beleid.

glory

Langere bedenktijd om protest in te dienen nodig

"45 minuten na een wedstrijd kunnen de emoties nog hoog zijn. een protest moet je met je verstand indienen, dus dat mag je wat mij betreft ook nog wel na 45 minuten aangeven", zegt deze.

Ook haalt hij aan dat de deadline van 12:00 uur de opvolgende dag wel erg krap is om een definitief protest in te dienen en een betaling te doen. Dit gaat overigens allemaal buiten Glory zelf om die de V.O.N daarin als handhaver heeft.

voor buitenlandse vechters is een protest aantekenen helemaal een klus. Videoland terugkijken gaat niet en als deze al naar hun land van herkomst zijn afgereisd wordt het helemaal moeilijk volgens de ex medewerker van Glory.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws