Glory ook onder vergrootglas Nederlandse Dopingautoriteit: 'Strengere controles' Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Glory ook onder vergrootglas Nederlandse Dopingautoriteit: 'Strengere controles'

Glory ook onder vergrootglas Nederlandse Dopingautoriteit: 'Strengere controles'

De Nederlandse vechtsportwereld staat op het punt nauwlettender gevolgd te worden door de Nederlandse Dopingautoriteit, aldus DA-directeur Vincent Egbers in een recent interview met De Telegraaf.

Deze stap komt voort uit de samenwerking en het streven van de Nederlandse Vechtsportbond (NVB) naar een integere sportomgeving. De aansluiting bij NOC*NSF markeert een nieuw tijdperk van toezicht en educatie binnen de vechtsport.

Strengere controles in aantocht

Na de formele aansluiting bij NOC*NSF zullen vechtsporters speciale aandacht ontvangen van de controleurs van de Dopingautoriteit. Deze ontwikkeling is deels geïnspireerd door bevindingen van het Mulier Instituut, die een zorgwekkend beeld schetsen van dopinggebruik binnen de sport.

"Vechtsporters komen onder een vergrootglas te liggen," stelt Egbers. De Dopingautoriteit voert jaarlijks ongeveer drieduizend controles uit, waarbij elke sport wordt beoordeeld op basis van een risicoprofiel.

anvar boynazarov

“Vechtsporten brengen unieke risico's met zich mee,” voegt Rijker toe, wijzend op het directe fysieke gevaar dat dopinggebruikers kunnen vormen in de ring. De relatie met grote promotors zoals Glory onderstreept de reikwijdte van de NVB's invloed, waarbij alle vechters, ongeacht het platform, zich moeten houden aan de richtlijnen van de bond.

Educatie en voorlichting

De nadruk ligt niet alleen op controle maar ook op voorlichting. Egbers benadrukt het belang van educatie over de risico's en gevaren van dopinggebruik. "Het gebruik van anabolen kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen," waarschuwt hij.

Rion Rijker, directeur van de NVB, deelt deze zorgen en ziet de intensivering van de aandacht als een positieve ontwikkeling. Hij benadrukt dat het cruciaal is om de sport veilig en schoon te houden en wijst op de ernstige gevolgen die dopinggebruik kan hebben, niet alleen voor de gebruiker maar ook voor tegenstanders.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws