Ziekenhuis ingeslagen: Bekende vechter wil herziening uitslag beladen wedstrijd (video) Nieuws
Nieuws

Ziekenhuis ingeslagen: Bekende vechter wil herziening uitslag beladen wedstrijd (video)

Ziekenhuis ingeslagen: Bekende vechter wil herziening uitslag beladen wedstrijd (video)

Afgelopen weekend leed Shannon Wiratchai een knock-out nederlaag tijdens Island Fighter's League 2. De Thaise vechter bekend van ONE Championship is van mening dat het gevecht als een no contest zou moeten worden beoordeeld.

Wiratchai stond tegenover de Road FC-veteraan Dong Guk Shim en gaf toe dat hij niet goed had gevochten. Maar hij wil dat mensen dat weten er van de uitslag geen fluit klopt en er illegale technieken werden gebruikt door zijn tegenstander. In de video is te zien dat Wiratchai aftikt. Normaal gesproken zou dit worden geregistreerd op zijn professionele record als TKO (opgave door slagen), maar de ONE Championship-veteraan is ervan overtuigd dat de betwiste stoten van zijn tegenstander niet legaal waren.

Hij wil dat het resultaat wordt teruggedraaid en schreef: "Mijn team en ik hebben een beroep geschreven aan Island Fighter's League om de beslissing om te zetten in No Contest. Ik vraag om dezelfde behandeling als in elke grote MMA-organisatie zou worden gegeven. Als vechters en fans weten we allemaal dat stoten aan de achterkant van het hoofd illegaal zijn."

Met spoed naar het ziekenhuis gebracht

De stoten landden weliswaar achter het oor, maar leken niet genoeg kracht te hebben om echt schade te veroorzaken. Wiratchai had duidelijk veel pijn en zegt dat hij naar het ziekenhuis werd gebracht: "Op het moment van impact aan de achterkant van mijn hoofd wist ik dat ik moest stoppen. Ik werd met spoed naar de ambulance gebracht en mijn veiligheid had de hoogste prioriteit."

Het zal interessant zijn om te zien hoe de betreffende organisatie hierop reageert. Op dit moment zijn er geen officiële resultaten beschikbaar, dus we weten zelfs niet in welke ronde het gevecht eindigde. Shannon hoopt dat het gevecht als no contest wordt beoordeeld, waardoor zijn record op 11-6-0-2 zou blijven.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws