'Wat slecht!' Uitgelekt vechtcontract ONE Championship veroorzaakt rel Nieuws
Nieuws

'Wat slecht!' Uitgelekt vechtcontract ONE Championship veroorzaakt rel

'Wat slecht!' Uitgelekt vechtcontract ONE Championship veroorzaakt rel

Een uitgelekt contract voor een ONE Championship vechter heeft voor veel opschudding gezorgd op sociale media. De organisatie schijnt vechters belachelijk weinig te betalen.

In de loop van de afgelopen jaren heeft ONE Championship zichzelf gevestigd als een van de grootste organisaties in Kickboksen, MMA en Muaythai. Dat weerhield hen er echter niet van om onder vuur te komen liggen. Vaker wel dan niet, is kritiek gericht op Chatri Sityodtong de oprichter van de organisatie. Ondanks dat zullen velen echter toegeven dat ze een geweldig product op de markt hebben gebracht.

'Wat slecht!' Uitgelekt vechtcontract ONE Championship veroorzaakt rel

Het is dus des te frustrerender wanneer contracten worden gelekt zodat het publiek ze kan zien dat het niet altijd kassa is voor de vechters. Zoals je in het uitgelekte contract kunt zien, krijgt de vechter in kwestie $ 1.300 aangeboden om te vechten en een extra $ 1.300 als ze wint. Anelya Toktogonova is de vechter, met als tegenstander Aleksandra Savicheva.

ONE Championship onderbetaald haar vechters

Velen hebben erop gewezen dat veel vechters in Thailand niet al te goed worden betaald. Een van de grootste problemen hier is dat ONE Championship zou moeten dienen als alternatief voor de UFC of zelfs Glory Kickboxing. Veel van hun topsterren hebben verteld hoe goed ze in het heden en verleden zijn betaald om te vechten.

De UFC heeft net zoveel commentaar gekregen als wie dan ook voor het betalen van vechters. Het lekken van dergelijke contracten kunnen enkele van de eerdere opmerkingen van UFC-baas Dana White kunnen valideren. Die al eerder beweerde dat zijn organisatie het beste betaald in de vechtsportwereld. Op social media brak een rel uit over het uitgelekte contract, onderstaand een van de reacties.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws