Waar blijft het corona noodplan van GLORY Kickboxing? Nieuws
Nieuws

Waar blijft het corona noodplan van GLORY Kickboxing?

Waar blijft het corona noodplan van GLORY Kickboxing?
Waar blijft het corona noodplan van GLORY Kickboxing?

Komt GLORY Kickboxing nog met een plan voor komende kickboks events?

Daar waar de grote vechtsport organisaties naar buiten treden met plannen voor events tijdens en na de corona pandemie, is het vooralsnog stil vanuit GLORY Kickboxing.

De UFC start 9 mei weer met het organiseren van MMA-wedstrijden, weliswaar achter gesloten deuren en zonder publiek maar een start wordt gemaakt. Bellator MMA kondigde aan wellicht events te gaan houden vanuit CBS Studios, ook zonder publiek.

Publiekloze kickboks events

ONE Championship schuift met events, en hint op publiekloze toernooien, echter heeft de grootste kickboks organisatie ter wereld GLORY Kickboxing heeft nog geen indicatie gegeven wanneer en of de fans iets kunnen gaan verwachten.

GLORY van oorsprong Nederlands maar die inmiddels wereldwijd events organiseert zou toch kunnen uitwijken naar de VS? Dat zou kunnen echter alleen met Amerikaanse vechters, in reizen vanuit het buitenland is nog niet mogelijk.

Rico Verhoeven en Badr Hari

Grote namen zoals Rico Verhoeven en Badr Hari hoeft men dan ook voorlopig niet in de ring te zien als het in de VS toegestaan zou zijn een event te houden. Overige ontsnapping mogelijkheden lijken tot een minimum te zijn gereduceerd.

Zolang het in Nederland en Europa waar GLORY een groot aantal events houdt niet is toegestaan om dit met publiek te doen rijst de vraag waarom dan niet achter gesloten deuren?

Nederlandse kickboksers

Een GLORY event met alleen Nederlandse vechters, of uit landen die nog wel naar Nederland mogen komen zal de kickboks fans aanspreken. Locatie Central Studios in Utrecht? Daar hield GLORY al eerder events. Wereldwijd zal het zeker de aandacht trekken met de populariteit van de Nederlandse kickboksers.

Echter betekent een event zonder publiek ook geen kassa verkoop, dus geen inkomsten van die kant. Betaald kijken via online kan maar Veronica zendt gratis de GLORY events uit. Een oplossing zou wellicht kunnen zijn om de huidige sponsoren een event te laten financieren?

Ingezonden column

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws