Boksen helpt kinderen met ADHD om beter te presteren Nieuws
Nieuws

Boksen helpt kinderen met ADHD om beter te presteren

Boksen helpt kinderen met ADHD om beter te presteren
Boksen helpt kinderen met ADHD om beter te presteren

Dat sporten goed is voor kinderen is een feit, dat over actieve jongeren met ADHD baat hebben bij het boksen bewijst een initiatief in Engeland.

Een groot aantal tieners in Engeland is uitgesloten van een reguliere school en volgen speciaal onderwijs. Een experiment In een amateur-boksschool bewijst dat kinderen met ADHD geholpen zijn met intensief sporten en boksen is daar ideaal voor.

Ook woede beheersing door het boksen neemt een positieve wending, Jamie, 11, werd uitgesloten van de basisschool toen hij slechts negen was, ondanks leraren die op de hoogte waren van zijn diagnose. "Woede is een groot deel van mijn ADHD", zegt hij. "Als ik geïrriteerd raak, kost het me veel tijd om te kalmeren."

Beter presteren

"Door het boksen is Jamie een stuk rustiger geworden en kan ook beter leren doordat het boksen zijn concentratie vermogen bevorderde. Bij het boksen moet je goed kijken wat je doet, anticiperen en reageren daar wordt je focus een stuk beter van," zegt bokstrainer Nathan Powell.

Volgens statistieken van het Britse ADHD-Bureau lopen kinderen met ADHD meer dan 100 keer meer risico permanent van school te worden uitgesloten dan andere kinderen. Ongeveer 40% van de kinderen met ADHD heeft tijdelijke uitsluiting van school en 11% is permanent uitgesloten. Susan Young, president van het VK ADHD Partnership, zei: "Sportactiviteiten, zoals boksen, zijn zo goed voor kinderen met ADHD.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws