Vecht organisatie ONE Championship aangeklaagd! 'Dit mag niet" Kickboks & Muay Thai Nieuws
Kickboks & Muay Thai Nieuws

Vecht organisatie ONE Championship aangeklaagd! 'Dit mag niet"

Vecht organisatie ONE Championship aangeklaagd! 'Dit mag niet"

ONE Championship de grootste vechtsport organisatie van de wereld, is aangeklaagd door Boxing Association of Thailand voor het belachelijk maken van Muay Thai.

Er broeit een politiek verzet in Thailand nadat 'entertainment gevechten' hebben geleid tot een verlies aan zichtbaarheid en prestige voor traditionele Muay Thai. De Boxing Association of Thailand heeft een rechtszaak aangespannen tegen ONE Championship omdat de vechtsport organisatie in strijd zou handelen met de Boxing Act van 2002.

De organisatie mag wedstrijden geen Muay Thai noemen als ze niet voldoen aan specifieke regels en voorschriften die zijn opgesteld door de Thaise regering om het culturele erfgoed van Muay Thai, een nationale schat van Thailand, te beschermen.

Noem het geen Muay Thai

Chef Boontham van Channel 44 benadrukte op Facebook dit door te bevestigen dat "deze kwestie ... is om ervoor te zorgen dat we onze kinderen (Thaise mensen) dit culturele erfgoed kunnen laten bewaren". Als gevolg hiervan moet ONE Championship alle standaardregels en voorschriften volgen die worden vermeld in de Boxing Competition act.

Dit zijn voorschriften zoals hulde brengen aan leraren, nette kleding dragen en je passend verkleden bij Muay Thai-gevechten. Als dit niet gebeurt, zal ONE Championship moeten stoppen met het aanduiden van hun gevechten als Muay Thai.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws