Vechtlegende weigert miljoenen om gevecht expres te verliezen: 'Sterf nog liever' Nieuws
Nieuws

Vechtlegende weigert miljoenen om gevecht expres te verliezen: 'Sterf nog liever'

Vechtlegende weigert miljoenen om gevecht expres te verliezen: 'Sterf nog liever'

Mark Hunt, een veteraan in de vechtsportwereld, stond onlangs voor een verbijsterende situatie. Tijdens een recente verschijning op The MMA Hour onthulde Hunt dat hij een aanbod had gekregen om een gevecht te verliezen in ruil voor een aanzienlijk bedrag. Het aanbod, dat in de zeven cijfers liep, werd door Hunt resoluut afgewezen.

Hunts integriteit boven geld

Ondanks de verleiding van miljoenen, bleef Hunt trouw aan zijn principes. "Ik heb altijd gezegd dat als dingen niet kloppen, ze niet kloppen," zei Hunt. Hij werd benaderd met een voorstel van drie of vier miljoen dollar om een duik te nemen in een gevecht in Australië.

Hunt, die financieel door een moeilijke periode ging, weigerde het aanbod omdat het niet overeenkwam met zijn karakter. "Ik ga er liever uit staande op mijn schild en verlies of sterf, maar dat is niet waar ik voor sta," verklaarde Hunt.

Hunt's ervaring met de donkere kant van de vechtsport

Gedurende zijn 24-jarige carrière in de vechtsport, waarin hij bokste, kickbokste en memorabele periodes in MMA had met zowel de UFC als PRIDE, was dit de eerste keer dat Hunt werd gevraagd om een duik te nemen. "Het ging boven mijn verstand, het blies mijn hoofd van mijn schouders. Ik ben gewoon als, 'Holy shit, hoe werkt dit?' Maar ik heb het in het verleden gelaten, het is soort van negatieve shit, maar het is echt," zei Hunt.

Naast zijn vechtcarrière was Hunt ook betrokken bij een langdurige juridische strijd met de UFC, waarbij hij de promotie, CEO Dana White en UFC 200-tegenstander Brock Lesnar aanklaagde voor het toestaan van Lesnar om te vechten terwijl hij prestatiebevorderende middelen gebruikte. De zaak werd afgewezen in de federale rechtbank in september.

Hunt, die geen spijt heeft van zijn strijd tegen de machtigste vechtpromotie ter wereld, vraagt zich af of zijn bereidheid om voor zichzelf op te komen hem heeft buitengesloten van de MMA-industrie. "Ik weet niet," zei Hunt. "Wat ik wel weet, is dat ik gelijk heb hierover. Wat ik wel weet, is dat ik niet bang ben zoals iedereen. Ik ben niet iemand die bang is voor iets anders dan God."

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws