Vechtlegende Joop Kasteel haalt geld op voor strijd tegen kanker Nieuws
Nieuws

Vechtlegende Joop Kasteel haalt geld op voor strijd tegen kanker

Vechtlegende Joop Kasteel haalt geld op voor strijd tegen kanker

Joop Kasteel is een van Nederlands vechtlegendes, in 2015 begon een andere strijd die tegen ze ziekte kanker, Kasteel overwon. Afgelopen zaterdag gaf Kasteel een succesvol kickboks seminar waar geld werd opgehaald voor de AMC Foundation voor onderzoek naar de ziekte.

Als vechter stond Kasteel jaren zijn mannetje, in 2015 kreeg de topatleet te horen dat hij MDS heeft, een zeer kwaadaardig voorstadium van leukemie. Kasteel liet de kop niet hangen en ging de strijd van zijn leven aan en overwon.

Geld is nodig

Zijn bijnaam 'Leeuwenhart' kreeg Kasteel door zijn incassering vermogen om pijn te negeren. Iets wat hem ook hielp in de twee jaar strijd tegen de ziekte. Gisteren gaf Kasteel in samenwerking met VanBuitenSport het Knock Out Cancer kickboks seminar.

,,Ik mocht - met de nadruk op mocht - zaterdag dit seminar samen met Mascha van Buiten verzorgen", zegt Kasteel. ,Met recht het mooiste seminar van mijn leven. De speciale lading maakte dat dit seminar zo speciaal was voor iedereen leek dat wel. De mengeling van knokken, emotie en inspiratie heb ik nog nooit in een seminar meegemaakt”.

Inzetten voor leukemiepatiënten

Mascha van Buiten die in juni 2021 stopte als oncologieverpleegkundige bij Amsterdam UMC is gespecialiseerd in sporten voor mensen met kanker. ,,“Ik wil mij blijven inzetten voor leukemiepatiënten. Daarom heb ik weer contact opgenomen met Joop of eigenlijk hebben we altijd contact gehouden", zegt Van Buiten.

,,Joop is na zijn herstel oncologie fitness trainer geworden. We zijn nu als het ware collega’s en ik durf hem nu ook een vriend te noemen. Joop heeft het hart op de goede plek. Geld is belangrijk bij onderzoek naar de ziekte en er is inmiddels €5.611,35 opgehaald zo zegt prof. Hazenberg de leidende arts in het onder zoek naar MDS.

Doneren kan nog steeds via https://www.steunamc.nl/actie/knockoutcancer

Voor meer informatie over VanBuitenSport KLIK HIER.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws