BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven Nieuws
Nieuws

BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven

BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven
BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven

Joop Kasteel is een legende in de vecht- en krachtsportwereld. Binnenkort verschijnt het boek over zijn leven en strijd tegen leukemie.

In de tijden voor het MMA-vechten was er het Freefight en kooivechten. Joop Kasteel werd kampioen freefight. Maar zoals een ieder haast hij een geschiedenis die verwoord is in het boek "Leeuwenhart". Van mollig, gepest jongetje ontwikkelt hij zich tot vice-wereldkampioen armworstelen en uiteindelijk wereldkampioen in het keiharde freefight.

Vervolgens bouwt Joop Kasteel een succesvolle loopbaan op, zowel in de sport als in security management, met vele BN-ers als cliënt. Dan slaat het noodlot toe. Na een tijd lang kwakkelen met zijn gezondheid krijgt Joop een heftige diagnose: MDS. Een kwaadaardige bloedziekte die, in zijn geval, onontkoombaar leidt tot acute leukemie.

De strijd van zijn leven

Maar in plaats van af te wachten zet hij de knop om en gaat zich fysiek en psychisch voorbereiden op wat misschien zijn laatste gevecht zal worden. Als de levensbedreigende ziekte na tweeënhalf jaar aanvalt, zal Joop Kasteel ‘in de ring van het AMC’ dieper moeten gaan dan hij voor mogelijk had gehouden.

En maakt hij, in een gevecht op leven en dood tegen ‘Het Monster’ acute leukemie, zijn bijnaam meer dan ooit waar. Leeuwenhart is een ontroerend en inspirerend relaas over onmetelijke liefde, een rotsvast geloof en omgaan met ziekte en verlies.’ Een boek wat je niet mag missen over een ware legende, die eind november verschijnt.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws