BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven – Vechtsport Info
Home / Nieuws / BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven

BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven

BOEK: Vechtlegende Joop Kasteel en het gevecht van zijn leven

Joop Kasteel is een legende in de vecht- en krachtsportwereld. Binnenkort verschijnt het boek over zijn leven en strijd tegen leukemie.

In de tijden voor het MMA-vechten was er het Freefight en kooivechten. Joop Kasteel werd kampioen freefight. Maar zoals een ieder haast hij een geschiedenis die verwoord is in het boek “Leeuwenhart”. Van mollig, gepest jongetje ontwikkelt hij zich tot vice-wereldkampioen armworstelen en uiteindelijk wereldkampioen in het keiharde freefight.

Vervolgens bouwt Joop Kasteel een succesvolle loopbaan op, zowel in de sport als in security management, met vele BN-ers als cliënt. Dan slaat het noodlot toe. Na een tijd lang kwakkelen met zijn gezondheid krijgt Joop een heftige diagnose: MDS. Een kwaadaardige bloedziekte die, in zijn geval, onontkoombaar leidt tot acute leukemie.

De strijd van zijn leven

Maar in plaats van af te wachten zet hij de knop om en gaat zich fysiek en psychisch voorbereiden op wat misschien zijn laatste gevecht zal worden. Als de levensbedreigende ziekte na tweeënhalf jaar aanvalt, zal Joop Kasteel ‘in de ring van het AMC’ dieper moeten gaan dan hij voor mogelijk had gehouden.

En maakt hij, in een gevecht op leven en dood tegen ‘Het Monster’ acute leukemie, zijn bijnaam meer dan ooit waar. Leeuwenhart is een ontroerend en inspirerend relaas over onmetelijke liefde, een rotsvast geloof en omgaan met ziekte en verlies.’ Een boek wat je niet mag missen over een ware legende, die eind november verschijnt.

Bekijk ook

BREAKING: Holyfield (58) maakt rentree tegen laatste tegenstander van Mike Tyson

Aanvankelijk zou Holyfield volgende maand tegen Mike Tyson vechten

Topvechter Silva over dood DMX: ‘ik ben er kapot van’

Anderson Silva, de UFC-legende raakte in de war na de dood van zijn vriend DMX

Viking scheids laat vechter vliegen door de UFC-kooi

Terwijl De Castro al buiten westen lag op het canvas en Danho leek de zaak verder af te willen maken

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page