Vechtlegende Buakaw in gevecht met UFC-ster Conor McGregor: 'De ultieme test' Nieuws
Nieuws

Vechtlegende Buakaw in gevecht met UFC-ster Conor McGregor: 'De ultieme test'

Vechtlegende Buakaw in gevecht met UFC-ster Conor McGregor: 'De ultieme test'

Buakaw Banchamek keerde afgelopen weekend terug voor een historische strijd tegen zijn mede-Thaise legende Saenchai in de volgepakte Pattaya Exhibition and Convention Hall in Pattaya, Thailand. Beide streden onder de nieuw geïntroduceerde speciale regels voor bare knuckle Muay Thai.

De voormalige K-1 MAX-kampioen zeilde zelfverzekerd naar een beslissende overwinning na drie zwaarbevochten rondes. Terugblikkend op de strijd, zei Buakaw: "Ik waardeerde echt de kans om tegen zo'n hoogwaardige tegenstander te vechten, maar tegelijkertijd is hij mijn vriend. We hebben allebei hard gevochten en onze vriendschap opzij gezet voor de strijd omdat we professionals zijn, maar na de strijd was ik blij dat het voorbij was", zegt de Thai.

Na vorig jaar ook Erkan Varol te hebben verslagen, staat hij nu 2-0 bij BKFC, en hij heeft al zijn ogen gericht op zijn volgende tegenstander MMA-superster Conor McGregor. De Ier die bij de UFC kampioen in twee gewichtklassen was, traint regelmatig met kickboksers en Muaythai vechters. En Buakaw ziet een clash wel zitten.

De Thaise veteraan verlangt naar meer uitdagingen

"Ik heb BKFC verteld dat ik absoluut tegen iedereen wil vechten onder deze nieuwe regelgeving, maar het moet een grote naam zijn. Ik ben klaar om met iedereen de strijd aan te gaan. Ik wil dat iemand me echt test. Mijn ultieme gevecht zou zijn tegen Conor McGregor in een bare knuckle Thai-gevecht, maar ik vraag me af of McGregor zelfs een gevecht als dat tegen mij zou aannemen. Ik betwijfel het."

Vechter Gevechten Overwinningen (T)KO's Verliezen
Buakaw Banchamek 249 225 (73 (T)KO's) 24
Conor McGregor 28  22 (19 (T)KO's) 6

Hoewel McGregor nooit interesse heeft getoond om eerder onder de regels van het Muay Thai te strijden, was hij razend enthousiast over ex UFC vechter Mike Perry. Deze vocht bij BKFC 41 een bokswedstrijd in april en McGregor kwam kijken en verklaarde ook wel zin te hebben. Of dat met Muaythai waarbij ook de benen gebruikt worden het geval is valt nog te bezien.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws