Vasily Lomachenko eist directe rematch tegen Teofimo Lopez – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Vasily Lomachenko eist directe rematch tegen Teofimo Lopez

Vasily Lomachenko eist directe rematch tegen Teofimo Lopez

Vasily Lomachenko eist directe rematch tegen Teofimo Lopez

Vasily Lomachenko’s manager Egis Klimas zou graag een rematch willen hebben met Teofimo Lopez, als Lomachenko is genezen van zijn operatie.

Lomachenko wil de rematch met Teofimo nadat zijn schouder is genezen. De voormalig meervoudig lichtgewicht kampioen Lomachenko werd afgelopen maandag geopereerd door de bekende chirurg Dr. Neal ElAttrache.

Maandag week werd bekend dat Lomachenko met een zware blessure aan zijn schouder de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Lopez vocht. Lomachenko verloor door de blessure trainingstijd, aldus Klimas. Hij kon niet sparren dat hij een injectie kreeg van de dokter.

Nieuwe blessure

Lopez versloeg tot veler verbazing Lomachenko die voorheen onverslaanbaar leek. De blessure bleek hier debet aan te zijn. Dit is dezelfde schouder als Dr. ElAttrache in 2018 al opereerde. Maar het is een nieuwe blessure. Volgens ESPN wilde de vader van Lomachenko, Anatoliy, dat hij zich terugtrok uit het gevecht met Lopez. Vasily weigerde dit en zou met pensioen hebben gedreigd.

“Als het mogelijk is, zouden we graag de herkansing hebben”, zei Klimas tegen ESPN. “Als ze zo stoer zijn … zijn ze dan bereid terug te komen en dat te doen?” Het antwoord op die vraag van Klimas over een rematch met Lopez is ‘nee’, zoals hij al herhaaldelijk heeft gezegd dat hij Lomachenko geen tweede gevecht zal geven.

Er komt niets van in

Het is aan Top Rank-promotor Bob Arum of hij Lopez kan overhalen om Lomachenko een rematch te gunnen. Zoals Arum sprak, laat hij het aan Teofimo over als hij weer tegen Lomachenko wil vechten. Naar verwachting zal Arum Lopez niet onder druk zetten om tegen Lomachenko te vechten.

Klaarblijkelijk lijkt er geen rematch clausule te zijn opgenomen in de vechtovereenkomst tussen Lomachenko en Lopez. Als dit wel het geval zou zijn dan had Klimas er niet om hoeven vragen maar zou de clausule aangezet kunnen worden om een nieuw gevecht aan te gaan.

Bekijk ook

Vechtbaas: Alvarez (37) vs. De la Hoya (48) ‘reële mogelijkheid’

Eddie Alvarez vs. Oscar de la Hoya is “een reële mogelijkheid”, bevestigt ONE Championship baas ...

Jonge Marokkaanse boksers spoorloos verdwenen in Polen

Het is eerder voorgekomen dat Marokkaanse atleten een reis naar Polen gebruikte om in Europa een verblijf te zoeken.

Sportscholen nog steeds niet open na versoepelen maatregelen

De sport blijft voorlopig het haasje, wanneer hier verlichting komt is niet duidelijk.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page