Van Obesitas tot MMA Succes! Gepeste kooivechter veegt met iedereen de vloer aan Nieuws
Nieuws

Van Obesitas tot MMA Succes! Gepeste kooivechter veegt met iedereen de vloer aan

Van Obesitas tot MMA Succes! Gepeste kooivechter veegt met iedereen de vloer aan

Agilan Thani is geen onbekende in de Maleisische mixed martial arts (MMA) scene. In december vorig jaar leverde de in Sentul geboren atleet een top prestatie toen hij de Amerikaanse MMA-vechter Dante Schiro versloeg tijdens het martial arts-evenement van ONE Championship in Kuala Lumpur.

Met zes jaar professionele ervaring heeft de 25-jarige een lange weg afgelegd, met zowel gevechten binnen als buiten de ring. Opgevoed door een alleenstaande vader nadat zijn moeder hen als baby verliet, kende Agilan een moeilijke jeugd. Als tiener worstelde hij met obesitas en woog hij 139 kg, waardoor hij het doelwit werd van pestkoppen die hem vaak beschamende bijnamen gaven zoals "Kung Fu Panda" of "dikke jongen".

Van Obesitas tot MMA Succes! Gepeste kooivechter veegt met iedereen de vloer aan

Hij werd door zij postuur uitgescholden voor Kung Fu Panda

Dit leidde hem naar martial arts-training in een poging om af te vallen en zichzelf te verdedigen. "Ik kreeg echt de kans om mezelf vanaf nul op te bouwen, en daarom denk ik dat ik er sindsdien aan vasthoud", zegt Agilan Thani.

Na gevechten tegen depressie en meerdere zware operaties had Agilan vaak het gevoel dat hij wilde opgeven. Toch kijkt hij nu terug en is hij dankbaar voor die uitdagingen. "Alles wat ik heb meegemaakt, is niets dan goed voor me, het zijn eigenlijk de beste lessen die ik heb geleerd", zei Agilan Thani. Agilan's reis in de martial arts, waarbij hij sterker werd en uitgroeide tot een fenomeen in de weltergewichtklasse, is absoluut inspirerend. Zijn winst-verliesratio staat momenteel op 10-4.

Blijven presteren

"Mijn meest memorabele gevecht was met Zebaztian Kadestam. Het liet me echt zien hoe ver mijn lichaam kon gaan, ongeacht hoeveel ik geblesseerd was, ik bleef presteren", zei hij. Bijgenaamd de 'Alligator' heeft de onvermoeibare 25-jarige bewezen dat het niet alleen belangrijk is om consequent te vechten en te winnen, maar ook om voor jezelf te zorgen.

"De pestkoppen waren zeker een goede zaak die me is overkomen, omdat ik besefte dat hoezeer ik ook probeerde om een pestkop 'te verslaan', ik niet kon winnen... [het] heeft me zeker een mindset gegeven om dingen op een positievere manier te bekijken," aldus Agilan Thani.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws