UFC ster McGregor onder vuur om lied! 'Geweld en aanslagen' Nieuws
Nieuws

UFC ster McGregor onder vuur om lied! 'Geweld en aanslagen'

UFC ster McGregor onder vuur om lied! 'Geweld en aanslagen'

UFC-ster Conor McGregor heeft zijn steun uitgesproken voor het Ierse dames voetbalteam nadat een video verscheen waarin ze een pro IRA lied zongen. De Ierse IRA die gezien wordt als een terroristische organisatie heeft een geschiedenis van veel geweld en aanslagen.

De video toonde de Ierse spelers die Celtic Symphony van Wolfe Tones reciteerden na hun overwinning op de World Cup play-off op Schotland op dinsdag. In de beelden, die live werden gestreamd op het Instagram-account van doelman Grace Moloney, waren de spelers te zien in de kleedkamer terwijl ze gezamenlijk de tekst 'ooh ah up the Ra' uit het nummer zongen.

Niet goed

De voormalige UFC kampioen McGregor ondertitelde de clip "Congrats ladies" met een liefdeshart en een emoji van de Ierse vlag. Dit viel niet goed en wordt gezien als een steun voor het geweld dat de IRA pleegde.De UEFA is sindsdien een onderzoek gestart naar de video, aangezien de Ierse voetbalbond excuses heeft aangeboden.

Dit voor eventuele overtredingen die door het lied zijn veroorzaakt. Verschillende spelers van het Ierse team hebben ook hun excuses aangeboden, zoals aanvaller Aine O'Gorman en middenvelder Chloe Mustaki

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws