'UFC-ster Khabib gebruikte constant doping': Vechter doet gewaagde bewering Nieuws
Nieuws

'UFC-ster Khabib gebruikte constant doping': Vechter doet gewaagde bewering

'UFC-ster Khabib gebruikte constant doping': Vechter doet gewaagde bewering

In de wereld van mixed martial arts (MMA) zijn beschuldigingen van dopinggebruik helaas niet nieuw. Maar de laatste aantijging van UFC-vechter Bobby Green werpt een nieuw licht op de zaak. Green is namelijk van mening dat Russische MMA-atleten massaal prestatieverhogende middelen gebruiken en ermee wegkomen.

Tijdens een gesprek op de "Jaxxon Podcast" liet Bobby Green zijn theorie los en deelde dat Russische MMA-vechters verboden stoffen gebruiken. "Je moet achter de schermen kijken," zei Green. "Waarom sturen ze ze steeds naar Abu Dhabi? Je moet naar Abu Dhabi gaan, en er zijn nog een heleboel andere dingen waar ik aan denk, maar die wil ik niet hardop zeggen."

Green ging dieper in op het gesprek en noemde de gepensioneerde UFC Hall of Famer Khabib Nurmagomedov en de huidige UFC lichtgewicht kampioen Islam Makhachev als zware dopingovertreders. "Ik heb gewoon het gevoel dat de Russen nu valsspelen," zei Green. "Geen disrespect naar de Russische mensen. Als je mijn fans bent, respecteer ik je, maar ik zie wat vreemde dingen waarvan ik denk, 'Oh,' dat moet naar buiten."

Het is makkelijk om UFC dopingcontroles te ontlopen

"Bijvoorbeeld, Khabib en Islam, ze gaan naar een moskee. Ze trainen op een plek waar USADA dopingcontroles niet kan binnenkomen. Maandenlang kunnen ze doen wat ze willen doen. Eigenlijk werd Islam betrapt op doping toen hij voor het eerst binnenkwam." Green en Makhachev vochten in februari 2022 tegen elkaar, waarbij Makhachev zegevierde via een TKO in de eerste ronde.

Op 21 oktober zal Makhachev zijn UFC lichtgewicht titel verdedigen in een herkansing tegen Charles Oliveira. Het titelgevecht zal de hoofdpartij zijn van UFC 294 en zal plaatsvinden in Abu Dhabi. De beschuldigingen van Bobby Green voegen een extra laag van intriges toe aan deze aanstaande strijd.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws