Hersentumor treft ex-Glory kickbokser Michael Smolik: 'Net voor cruciale wedstrijd' Nieuws
Nieuws

Hersentumor treft ex-Glory kickbokser Michael Smolik: 'Net voor cruciale wedstrijd'

Hersentumor treft ex-Glory kickbokser Michael Smolik: 'Net voor cruciale wedstrijd'

Michael Smolik kickbokser en MMA-ster zijn leven staat op zijn kop nadat bij hem een hersentumor is vastgesteld, slechts enkele dagen voor een van de grootste gevechten uit zijn carrière.

De Duitse middengewicht die gezien werd als de Rico Verhoeven van Duitsland, was zich totaal niet bewust van de potentieel levensbedreigende groei in zijn hersenen. Smolik had dapper de moed om zijn diagnose te delen via zijn YouTube-kanaal en Instagram-account. Hij vertelde: "Het begon allemaal twee maanden geleden. Ik werd ziek tijdens het joggen. Daarna voelde ik me steeds zieker tijdens trainingssessies. Ik dacht dat het op een gegeven moment wel over zou gaan, maar het werd erger. Toen besloot ik een MRI-scan te laten maken. Daar ontdekten de artsen de tumor."

Ingrijpend nieuws

Na maanden van ziekte na trainingen zocht de 32-jarige eindelijk medische hulp en ontving dit ingrijpende nieuws. Zijn fans en MMA-liefhebbers stroomden naar zijn Instagram om hun steun te betuigen. Een van hen schreef: "Altijd aan jouw zijde." Een ander zei: "Meer kracht en gezondheid, broeder!" En nog een ander voegde toe: "Ik wens je het allerbeste; elke strijd maakt je sterker." Lees verder onder video.

De diagnose komt slechts dagen voordat Smolik weer in de kooi zou staan. De Fight Club Gelenskirchen-ster stond gepland om het op te nemen tegen de social media-ster Ringlife tijdens het Legacy Crossover Fight Night-evenement volgende week zaterdag.

Altijd topfit geweest

Karim Akkar, de baas van Legacy, zei: "Ik heb ontzettend veel medelijden met Michael. Hij is topfit als bokser. Nu gaat het erom dat Michael weer gezond wordt." Ondanks Smoliks terugtrekking blijft Ringlife op het programma staan en zal het opnemen tegen de ervaren Rafael Bejaran. Ringlife reageerde op Smoliks diagnose op Instagram, deelde zijn YouTube-video en schreef "beterschap" als bijschrift bij zijn verhaal.

Terwijl Michael Smolik zijn strijd tegen deze onverwachte uitdaging begint, blijven zijn fans hem steunen met hartverwarmende woorden van aanmoediging. De sportwereld kijkt toe, in de hoop dat hij snel herstelt en sterker terugkeert dan ooit tevoren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws