UFC ster Jon Jones moet zijn wereldtitel inleveren: Fans woedend Nieuws
Nieuws

UFC ster Jon Jones moet zijn wereldtitel inleveren: Fans woedend

UFC ster Jon Jones moet zijn wereldtitel inleveren: Fans woedend

Jon Jones, de UFC zwaargewicht kampioen, staat opnieuw in het brandpunt van een controverse die leidt tot politie actie.

Kampioen Jones, wiens vechtkunsten hem al lang in de race houden voor 'beste aller tijden' in mixed martial arts (MMA), heeft buiten de Octagon geregeld problemen met de wet.

Geschiedenis van problemen buiten de vechtsport

Van aanrijdingen onder invloed en huiselijk geweld tot meerdere schorsingen wegens dopinggebruik - er gaat vaak niet veel tijd voorbij voordat de voormalige licht zwaargewicht kampioen weer in het nieuws komt door zaken buiten zijn MMA-carrière.

De nieuwste rel ontstond afgelopen weekend toen ABQ Raw News meldde dat Jones wordt onderzocht naar beschuldigingen van levensbedreiging en het afpakken van de mobiele telefoon van een medewerker van Drug Free Sport International - de organisatie die het nieuwe anti-dopingprogramma van de UFC uitvoert.

Valse aanklacht

Een rapport in handen van Aaron Bronsteter van de politie van Albuquerque onthult de exacte woorden die de UFC-ster zou hebben uitgesproken. De drugstester beweert dat Jones zei: "Weet je wat er gebeurt met mensen die naar mijn huis komen? Ze eindigen dood."

Jones zal nu een dagvaarding ontvangen op beschuldiging van mishandeling en het verstoren van de communicatie.

"Bones", zoals Jones ook wel wordt genoemd, heeft inmiddels gereageerd op de beschuldigingen en stelt dat ze vals zijn. Hij beweert wel dat het gedrag van de drugstester discutabel was en een schending van het "standaard protocol", maar Jones benadrukt dat de situatie op een vriendschappelijke manier is opgelost.

Fans Woedend: "Hij Moet Ontslagen Worden!"

Zoals verwacht verspreidde het nieuws over Jones' nieuwste controverse en de verontrustende beschuldigingen over zijn gedrag tegenover de vrouwelijke drugstester zich snel via sociale media.

Velen in de MMA-gemeenschap deelden hun reacties. Sommigen wezen op Jones' geschiedenis met politieonderzoeken, anderen riepen op tot zijn ontslag uit de UFC, en velen vonden dat zo'n scenario op dit punt niet verrassend is.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws