UFC-Gevecht Hasbulla tegen Abdu Rozik in augustus: 'Vechtbaas is voor' Nieuws
Nieuws

UFC-Gevecht Hasbulla tegen Abdu Rozik in augustus: 'Vechtbaas is voor'

UFC-Gevecht Hasbulla tegen Abdu Rozik in augustus: 'Vechtbaas is voor'

Dana White UFC-vechtbaas zou een gevecht tussen Hasbulla Magomedov en diens aartsrivaal Abdu Rozik wel zien zitten. De vechtbaas kan nogal meedogenloos zijn voor professionele vechters. Maar hij heeft een andere kant van zichzelf laten zien ten opzichte van het virale fenomeen Hasbulla.

De 19-jarige Hasbulla Magomedov heeft een groeihormoondeficiëntie (GHD), ook wel dwerggroei genoemd. Dit belemmert de groei en is de reden voor Hasbulla's kinderlijke eigenschappen en hoge stem. Dit geldt ook voor zijn aartsrivaal Abdu Rozik.

Hasbulla is ongeveer 1 meter lang en weegt ongeveer 16 kg. Velen noemen hem de mini Khabib Nurmagomedov. Dit komt omdat hij de bewegingen van UFC-ster en voormalig kampioen Khabib heeft kunnen kopiëren in een van zijn eerste video's die viraal gingen.

Waarom niet?

Dana White ging onlangs op een Spinning Backfist Podcast en gekscherend onthulde dat Hasbulla klaar is om zijn debuut te maken tege zijn rivaal Rozik. Eerder vergezelde Hasbulla Khabib Nurmagomedov toen hij Islam Makhachev coachte naar een overwinning tegen Dan Hooker.

UFC 278 vindt plaats op 20 augustus 2022. Daar zou een plekje kunnen zijn voor Hasbulla zegt White in een interview met Barstool sports. Vorige week gaf White toe dat er zeker een kans was dat het gevecht kon doorgaan. ,,Ik weet niet of hij mee wil doen. Van wat ik hoor, is zijn vader super beschermend tegen hem. Als dat het geval is, wil je niet dat je kind vecht."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws