Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov van Instagram gegooid - Vechtsport Info
Home / Nieuws / Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov van Instagram gegooid

Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov van Instagram gegooid

Ramzan Kadyrov (R) houdt wel van een potje knokken

Voor de derde keer in drie jaar is Ramzan Kadyrov van Instagram gegooid

Voor velen in de 21e eeuw zou het verlies van toegang tot sociale media een verwoestende klap zijn. Voor de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov is het echter een gewone zaak. Hij werd al twee keer eerder verbannen van social media.

Volgens de eigenaren van Instagram, Facebook, heeft het verbod betrekking op Amerikaanse sancties tegen de Tsjetsjeense leider. “Als Amerikaans bedrijf handelen we in het kader van de Amerikaanse sanctiewetgeving en nemen we voortdurend maatregelen om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen”, vertelde een Facebook-woordvoerder aan persbureau RIA.

Mensenrechtenschendingen

Sinds 2017 is Kadyrov door de Verenigde Staten gesanctioneerd onder de voorwaarden van de Magnitsky Act. Ondertekend door president Barack Obama in 2012 en later uitgebreid in 2016, stelt de Magnitsky Act de Amerikaanse regering in staat om buitenlandse regeringsfunctionarissen te straffen die betrokken zijn bij vermeende mensenrechtenschendingen.

Ruim 1.4 miljoen volgers zitten nu zonder berichten van hun geliefde leider die een groot vechtsport fan is. Zo heeft hij de supervisie over de MMA-organisatie ACA en Akhmat Fight Club. De vechters onder zijn vlag worden rijkelijk beloond als zijn overwinningen boeken, zoals dure Mercedessen en andere luxe zaken.

Bekijk ook

‘Ik blijf zitten’! Boze Olympisch bokser protesteert tegen diskwalificatie

kwalificeerd in zijn kwartfinale op de Olympische Spelen in Tokio vanwege een opzettelijke kopstoot. De Franse superzwaargewicht bokser zat ongeveer een uur lang uit protest op het schort van de Olympische ring

UFC-vechter gepakt op cocaïnegebruik, schorsing wassen neus

Volgens de officiële verklaring van USADA is de straf met terugwerkende kracht

Rico en Alistair reageer! Waarom bellen jullie niet terug?

Rico Verhoeven en Alistair Overeem zijn sinds laatstgenoemde tekende bij Glory Kickboxing, regelmatig het onderwerp van gesprek.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page