Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov van Instagram gegooid Nieuws
Nieuws

Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov van Instagram gegooid

Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov van Instagram gegooid
Tsjetsjeense leider en vechtsport fan Kadyrov van Instagram gegooid

Voor de derde keer in drie jaar is Ramzan Kadyrov van Instagram gegooid

Voor velen in de 21e eeuw zou het verlies van toegang tot sociale media een verwoestende klap zijn. Voor de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov is het echter een gewone zaak. Hij werd al twee keer eerder verbannen van social media.

Volgens de eigenaren van Instagram, Facebook, heeft het verbod betrekking op Amerikaanse sancties tegen de Tsjetsjeense leider. "Als Amerikaans bedrijf handelen we in het kader van de Amerikaanse sanctiewetgeving en nemen we voortdurend maatregelen om aan onze wettelijke verplichtingen te voldoen", vertelde een Facebook-woordvoerder aan persbureau RIA.

Mensenrechtenschendingen

Sinds 2017 is Kadyrov door de Verenigde Staten gesanctioneerd onder de voorwaarden van de Magnitsky Act. Ondertekend door president Barack Obama in 2012 en later uitgebreid in 2016, stelt de Magnitsky Act de Amerikaanse regering in staat om buitenlandse regeringsfunctionarissen te straffen die betrokken zijn bij vermeende mensenrechtenschendingen.

Ruim 1.4 miljoen volgers zitten nu zonder berichten van hun geliefde leider die een groot vechtsport fan is. Zo heeft hij de supervisie over de MMA-organisatie ACA en Akhmat Fight Club. De vechters onder zijn vlag worden rijkelijk beloond als zijn overwinningen boeken, zoals dure Mercedessen en andere luxe zaken.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws