TOT DE DOOD: Bare knuckle mega gevecht aanstaande vrijdag
Home / Nieuws / TOT DE DOOD: Bare knuckle mega gevecht aanstaande vrijdag

TOT DE DOOD: Bare knuckle mega gevecht aanstaande vrijdag

Bare knukle boksen is niet voor iedereen weggelegd. Deze bloederige variant van het normale boksen wordt gezien als een van de bruutste sporten op aarde.

Aanstaande vrijdag 23 oktober ontmoet MMA-legende Josh Barnett voormalig KSW-kampioen Marcin Rozalski in een bokswedstrijd met blote knokkels (met ellebogen toegestaan). Tijdens het allereerste Genesis-evenement, dat wordt gecoproduceerd door KSW, in Lodz, Polen.

Formidabele vijand

Josh Barnett is een legende in de wereld van vechtsporten. ‘The Warmaster’ streed professioneel sinds 1997 en won in 2002 de UFC-zwaargewichttitel door Randy Couture te verslaan voordat hij naar Japan ging om de King of Pancrase Openweight kampioen titel te winnen.

Vanaf dat moment had Barnett succesvolle gevechten in Pride, Strikeforce, Affliction, en meest recent voltooide hij een nieuwe run in de UFC door de voormalige kampioenen Andrei Arlovski en Frank Mir te verslaan.

Populaire vechters

Nu komt de bereisde Amerikaan voor de allereerste keer naar Polen om te strijden in een bokswedstrijd met blote knokkels, met ellebogen toegestaan, met een formidabele vijand in de Poolse superster Marcin Rozalski. “Desnoods ga ik met hem naar Walhalla tot in de dood,” zegt Barnett.

Oorspronkelijk afkomstig uit ondergrondse gevechten, verhuisde Rozalski halverwege de jaren 2000 naar de professionele kickboksring voordat hij in 2011 naar MMA overstapte en zijn debuut maakte bij KSW 15. Sindsdien werd deze zwaargewicht krachtpatser een echte favoriet bij fans in heel Polen dankzij zijn finish in de ring en zijn houding en persoonlijkheid er buiten.

Bloederig spektakel

In 2017 zou Rozalski zijn droom realiseren door de KSW-zwaargewichttitel te winnen met een verwoestende 16 seconden knock-out overwinning op de Braziliaan Fernando Rodrigues Jr. voor bijna 60.000 mensen in Warschau. Hij zou de titel opgeven en heeft sindsdien maar één keer meegedaan en versloeg K-1-legende Peter Graham in een kickbokswedstrijd in 2018.

Over Genesis en Barnett vs. Rozalski, promotor en mede-eigenaar van KSW, had Maciej Kawuslki het volgende te zeggen; “Het concept van het Genesis-evenement en de regelset (boksen met blote knokkels met ellebogen toegestaan) is om ons in staat te stellen vechtsporten in zijn meest rauwe en meest ware vorm te zien.”

Geen grenzen

“Er is geen ruimte voor fouten bij overtreding of verdediging. je handen, geen 8oz handschoenen om je hoofd te beschermen, en volgens onze regels is de clinch geen plaats van heiligdom maar eerder een plaats van gevaar. “

“Josh Barnett en Marcin Rozalski zijn twee vechters die begrijpen waar Genesis over gaat. Ik denk niet dat we een perfecter hoofdevenement hadden kunnen vinden. Beide mannen beloven bloed en respect, ik kan een onvergetelijke gebeurtenis beloven, ” aldus Kawuslki.

Bekijk ook

‘Mike Tyson (55) vecht in februari tegen Logan Paul (26)’

Moet Mike Tyson dit nu echt wel willen?

Gökhan Saki! ‘Mijn vuisten zullen spreken’ (video)

Het gevecht tussen McSweeney en Saki wordt door experts aangemerkt als een van de meest spannendste van het evenement.

RINGS Beverwijk ondanks Glory uitverkocht! ‘Kickboks event populair’

Waardige vechters voor een Nederlandse titel

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page