Topvechter Denise Kielholtz succes na tegenslag: 'MMA was mijn redding' Nieuws
Nieuws

Topvechter Denise Kielholtz succes na tegenslag: 'MMA was mijn redding'

Topvechter Denise Kielholtz succes na tegenslag: 'MMA was mijn redding'

Denise Kielholtz mag zich met recht de beste MMA vechter van ons land noemen. De multi getalenteerde vechter maakt een overstap van het kickboksen, wat haar uit een donkere plek haalde.

In 2016 veroverde Denise Kielholtz de wereld met haar gouden overwinning bij Bellator Kickboxing, een bekroning op haar succesvolle kickbokscarrière. Kielholtz, nu een ervaren cross-over vechtsportatlete, kijkt terug op haar MMA-overgang bij Bellator, een organisatie die haar dierbaar is.

"Ik vocht mijn allereerste Bellator MMA-gevecht zes jaar geleden. Ik was al de Bellator Kickboxing kampioen... Nu, zes jaar later, vecht ik op dit event in Chicago en ik voel dat alles vanavond geschiedenis is," deelde Kielholtz mee na haar winst bij Bellator 301 afgelopen weekend.

Titelstrijd en controverse

Kielholtz's overgang naar MMA verliep vlekkeloos, waarbij ze zes van haar eerste acht gevechten won. Dit leidde tot een titelgevecht tegen Juliana Velasquez, waar ze een controversiële split decision nederlaag leed.

"MMA is zo zwaar," zei Kielholtz. "Ik respecteer iedereen die op dit podium staat en daar vecht. Ik heb een achtbaanrit gehad. Het ging echt goed... Daarna was ik op een echt donkere plek omdat ik een paar gevechten verloor."

Opstaan na tegenslag

Reflecterend op de eerste drievoudige verliesreeks in haar carrière, erkent Kielholtz dat deze haar in een "donkere plaats" bracht. Ze onderging een periode van diepe zelfreflectie om weer in de winstkolom te komen en als beter persoon naar voren te komen.

"En toen kwam ik terug. Ik viel en toen kwam ik terug. Die les die MMA mij geleerd heeft, maakt me een beter persoon voor de toekomst in mijn hele leven."

Toekomstgericht met nieuwe coach

Na een overwinning met haar nieuwe coach, kijkt Kielholtz positief naar de toekomst. "Vandaag met mijn tweede overwinning, ook met mijn nieuwe coach. Ik kijk vol zelfvertrouwen naar de toekomst."

En met die toekomst zit het wel goed. Vandaag werd bekend dat PFL de grootste concurrent van de UFC samen met investeerders uit Saudi-Arabië Bellator MMA heeft ingelijfd.

Hier is het gevechtsrecord van Denise Kielholtz:

Discipline Totaal Gevechten Overwinningen Knockouts Submissions Beslissingen Verliezen Submission Verliezen Beslissing Verliezen
Kickboksen 51 48 - - - 3 - -
Mixed Martial Arts (MMA) 13 8 2 3 3 5 3 2
0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws