Bellator MMA opgekocht door UFC grootste concurrent: 'Strijd om de fans begonnen' Nieuws
Nieuws

Bellator MMA opgekocht door UFC grootste concurrent: 'Strijd om de fans begonnen'

Bellator MMA opgekocht door UFC grootste concurrent: 'Strijd om de fans begonnen'

De Professional Fighters League, opgericht in 2017, heeft met financiële steun vanuit Saudi-Arabië Bellator MMA van Paramount overgenomen.

Deze stap zet de door Saudi's gesteunde organisatie op de kaart als concurrent van Endeavor's Ultimate Fighting Championship (UFC).

Nieuwe kracht in Mixed Martial Arts

Donn Davis, oprichter van de PFL, heeft de details van de overname niet bekendgemaakt, maar wel dat Paramount een kleine minderheidsbelang in Bellator behoudt. Davis benadrukt dat deze deal de concurrentiepositie van PFL tegenover UFC aanzienlijk versterkt.

Met een investering van 100 miljoen dollar door het Saudische soevereine vermogensfonds wil de PFL uitbreiden in het Midden-Oosten, met plannen voor een regionaal hoofdkwartier in Saudi-Arabië.

Saudi-Arabië en de sportwereld

Saudi-Arabië investeert breed in sporten, van voetbal tot golf en tennis, en heeft recentelijk meerdere prominente gevechten gehost, waaronder een bokswedstrijd tussen Tyson Fury en Francis Ngannou.

Dana White, president en CEO van UFC, heeft kritisch gereageerd op de investeringen van Saudi-Arabië in PFL, met de opmerking dat de liga "cash verbrandt".

De ambities van de PFL en Bellator

Ondanks de dominantie van UFC in de MMA-wereld, ziet Davis kansen voor PFL en Bellator om de globale belangstelling te revitaliseren en het publiek uit te bouwen.

Bellator zal onder zijn eigen merk blijven opereren met eigen gevechtsregels, maar zal zijn roster van vechters delen met PFL. Naar verluidt zal Bellator MMA zich vooral gaan richten op events buiten Amerika. Met als speerpunten landen in Europa en het midden-Oosten.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws