Topvechter 4 jaar geschorst wegens steroïden gebruik: 'Nergens meer aan de bak' Nieuws
Nieuws

Topvechter 4 jaar geschorst wegens steroïden gebruik: 'Nergens meer aan de bak'

Topvechter 4 jaar geschorst wegens steroïden gebruik: 'Nergens meer aan de bak'

Krzysztof Glowacki, voormalig WBO kampioen uit Polen, is voor vier jaar geschorst van alle sporten nadat hij schuldig is bevonden aan het gebruik van een anabole steroïde, zo meldt het Britse Anti-Doping Agentschap (UKAD).

Volgens Reuters faalde Glowacki, 37 jaar oud, voor een door UKAD uitgevoerde drugstest na zijn verlies door TKO in de vierde ronde tegen Richard Riakporhe op 21 januari 2023 in Manchester, Engeland. Zijn urine bevatte Boldenone, een anabole androgene steroïde die op de lijst van verboden stoffen van het Wereld Anti-Doping Agentschap (WADA) staat.

Ontkenning en onafhankelijke beoordeling

Glowacki (32-4, 20 KO's) ontkende bewust een verboden stof te hebben genomen toen hij in april een voorlopige schorsing kreeg. Zijn zaak werd op 31 oktober gehoord door een onafhankelijk Nationaal Anti-Doping Panel (NADP), en deze week werd een definitieve beslissing bereikt.

Glowacki's MMA Debuut en bokscarrière

Ondanks de dopingzaak heeft Glowacki's schorsing hem niet weerhouden van deelname aan MMA-wedstrijden bij de Poolse organisatie KSW. In juni maakte Glowacki zijn professionele MMA-debuut bij "KSW 83: Colosseum 2" en behaalde een van de meest memorabele finishes van 2023 toen hij Patryk Tołkaczewski uitschakelde vanaf zijn rug terwijl hij gemount was.

Glowacki won zijn eerste WBO cruisergewicht titel in een spannend gevecht met Marco Huck in 2015 en verdedigde deze succesvol één keer voordat hij de titel verloor aan de huidige zwaargewicht kampioen Oleksandr Usyk in 2016, de eerste nederlaag van zijn carrière na een start van 26-0.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws