Lopez ontsnapte aan de dood in titelgevecht met Kambosos Jr Nieuws
Nieuws

Lopez ontsnapte aan de dood in titelgevecht met Kambosos Jr

Lopez ontsnapte aan de dood in titelgevecht met Kambosos Jr

Teofimo Lopez, vocht vorig weekend niet alleen voor zijn titels, maar ook letterlijk voor zijn leven. Volgens Dr. Linda Dahl, een KNO-arts in drie ziekenhuizen in Manhattan, Teofimo Lopez kunnen overlijden tijdens zijn wedstrijd tegen Kambosos Jr.

Volgens een gedetailleerd rapport van ESPN kreeg Lopez kort voor de weging last van kortademigheid en zwelling in de nek. Lopez die afgelopen weekend in Madison Square Garden in de ring stond, waar hij zijn ongeslagen record en vier lichtgewicht titels op het spel zette, blijkt een groot risico te hebben gelopen (lees verder onder video).

Hij had kunnen sterven

,,Ik dacht dat het gewoon mijn astma was", zei Lopez toen hem werd gevraagd waarom hij zijn symptomen niet aan zijn manager of de atletiekcommissie onthulde tijdens zijn prefight-onderzoek op vrijdag. ,,Ik heb eerder tegen astma gevochten. Als ik het iedereen had verteld, hadden ze het gevecht afgezegd."

,,Maar ik heb ervoor gekozen om dat niet te doen, vanwege de hoeveelheid druk waar ik onder stond. Ik wilde mensen niet horen zeggen: 'Oh, weer een uitstel.'” Die beslissing bleek kostbaar, aangezien Lopez niet alleen zijn eerste carrièreverlies leed, maar vervolgens ook vier van zijn titels zag wegvallen.

Levensgevaarlijk

Volgens Dr. Linda Dahl veel erger kunnen aflopen voor de bokskampioen. ,,Hij had zeker kunnen sterven", vertelde Dr. Dahl aan ESPN. ,,Hoe hij ademde, kan ik je niet eens uitleggen. Het is alsof iemand een set gewichten van 300 pond om zijn borst heeft gebonden … alsof zijn nek en borst in een bankschroef zaten. Zo heeft hij gevochten."

,,Hij heeft geluk dat hij niet dood is, ik bedoel, echt geluk", vertelde Dr. Peter Constantino, uitvoerend directeur van het New York Head and Neck Institute, aan ESPN. De oorzaak van de lucht in zijn borst was waarschijnlijk te wijten aan een kleine scheur in zijn slokdarm. Zo verklaren Dahl en andere artsen die Lopez later in het New York-Presbyterian Hospital onderzochten.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws