Stefan Leko: 'Ik zal nooit meer tegen Badr Hari vechten' Nieuws
Nieuws

Stefan Leko: 'Ik zal nooit meer tegen Badr Hari vechten'

Stefan Leko: 'Ik zal nooit meer tegen Badr Hari vechten'
Stefan Leko: 'Ik zal nooit meer tegen Badr Hari vechten'

Op 22 juni aanstaande maakt kickboks legende Stefan Leko zijn comeback in Kassel, Duitsland.

In aanloop naar zijn comeback zochten wij Stefan Leko op om over de achtergronden van zijn aanstaande comeback te praten.

Het is een tijd geleden dat de fans Stefan Leko in de ring hebben gezien. Waarom besloot je weer te gaan vechten?

"Ik besloot opnieuw te vechten vanwege de mensen die ik heb gezien, de zogenaamde wereldkampioenen. Vandaag is bijna iedereen een wereldkampioen. Verder ben ik fit en mijn lichaam is in vorm, dus waarom zou ik niet opnieuw vechten. Ik hou van de ambiance om de gevechten heen, fans in de arena en de schijnwerpers. "

Je zult geconfronteerd worden met Marinko Neimarevic, een vechter die je eerder in 2012 versloeg. Wat vind je ervan om hem opnieuw in de ring te ontmoeten?

"Ik heb eenmaal tegen hem gewonnen en ik ben er zeker van dat ik in juni opnieuw tegen hem zal winnen. Ik ga echt niet voor minder. "

Is dit het begin van een reguliere comeback of een eenmalige terugkeer?

"Ik heb nog nooit een echt afscheidsgevecht gehouden. Ik zal na het gevecht beslissen hoe het verder zal gaan of dat het door zal gaan met mijn carrière. "

Je bent al vele jaren in de sport actief en vocht voor K-1 in de gouden dagen. Wat vindt je van de huidige staat en niveau van het kickboksen?

"Het gemiddelde niveau van de evenementen is lager dan in de gouden jaren van K-1. De sport heeft zijn ziel verloren. Als men het niveau wil verhogen, moeten er enkele investeringen in de sport en er om heen worden gedaan. "

Je hebt tegen de beste vechters gevochten: wijlen Andy Hug, Ernesto Hoost, Peter Aerts. Is er een vechter die je ziet als de beste waar je ooit tegen hebt gevochten?

"Vechtend zou ik zeggen Badr Hari. Maar als persoon en vechter ben ik ook dol op Gokhan Saki. "

Je hebt Badr twee keer tegenover je gehad en elk van jullie heeft een KO-overwinning behaald. Als je een derde gevecht met Badr aangeboden zou krijgen, zou je deze dan overwegen?

"Nee ik zou niet met hem vechten. Ik moet voor mijn gezondheid zorgen. Hij heeft voordelen in leeftijd, lengte en gewicht. Voor mij zou het vandaag onmogelijk zijn om tegen hem te vechten. "

Wie zou je dan als je tegenstander zien?

"Ik heb geen echt idee. We zullen zien wanneer er een concrete aanbieding komt. "

Is er nog iets dat je zou willen zeggen of iemand die je zou willen bedanken?

"Ik dank al mijn fans over de hele wereld, vooral degenen die mij steunen in Kassel. Ook wil ik mijn familie bedanken die mijn back-up is. En natuurlijk Vechtsport Info om mij de kans om dit interview te doen. Heel erg bedankt en het allerbeste. "

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws