Sportscholen langdurig in de problemen door coronapandemie Nieuws
Nieuws

Sportscholen langdurig in de problemen door coronapandemie

Sportscholen langdurig in de problemen door coronapandemie

Uit een onderzoek gepleegd door de Nederlandse Vechtsportautoriteit blijkt dat een groot deel van de sportscholen in ons land, flink in de problemen zijn geraakt. Oorzaak is de coronapandemie het verplicht sluiten van de deuren voor een langere periode.

,,Bijna de helft van de vechtsportschoolhouders heeft eigen geld of geld van familie in de zaak gestoken om tijdens de coronapandemie overeind te blijven", zo meldt de VA in haar onderzoek waar 135 sportscholen aan meewerkte.

Blijvende problemen

,,Bijna de helft van de vechtsportscholen verloor tijdens de coronapandemie meer dan 30% van haar leden. Bijna een op vijf verloor zelfs meer dan 50% van de vaste klanten." Niet al deze klanten keerden na het opheffen van de maatregelen direct terug naar hun eigen sportschool.

De overheid bood ondernemers een steunpakket aan, de VA meldt dat ondanks de steun; ,,48% van de sportschoolhouders afgelopen maanden de eigen spaarrekening moeten aanspreken of steun van familie, vrienden of sponsors moeten aanvaarden." Lees hier meer in het VA onderzoek.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws