Roel Mannaart verslaat Antonio Plazibat en veroverd K-1 zwaargewicht wereldtitel Nieuws
Nieuws

Roel Mannaart verslaat Antonio Plazibat en veroverd K-1 zwaargewicht wereldtitel

Roel Mannaart verslaat Antonio Plazibat en veroverd K-1 zwaargewicht wereldtitel

We hebben weer een Nederlandse K-1 Kampioen, oude tijden herleefde vandaag in Japan

K-1 zwaargewicht kampioen Antonio Plazibat maakte zijn eerste titel verdediging tegen Roel Mannaart in wat een staaltje van het Nederlandse kickboksen pur sang was, de oude K-1 tijden van weleer herleefde in Japan. Mannaart begint de eerste ronde met een paar krachtige lage schoppen en stoten, maar een springende knie van Plazibat bracht hem even van zijn stuk, echter herstelde Mannaart vrijwel direct. Plazibat bleef naar voren duwen en Mannaart handelde terwijl hij achteruit aan het vechten was. De knie kwam achteraf bezien best hard aan maar Mannaart leverde een solide eerste ronde af.

Roel Mannaart verslaat Antonio Plazibat en veroverd K-1 zwaargewicht wereldtitel

Harde stoten en trappen

Mannaart landde harde stoten op het lichaam van Plazibat in de start van de tweede ronde. Plazibat counterde met een linkse hoek en een naar rechts gerichte lage trap die aankwam. Mannaart kwam echter terug met een combinatie van stoten en trappen. Mannaart deed er goed aan de benen en het lichaam van Plazibat te bewerken door te blijven trappen in de tweede ronde. Hij verbijsterde Plazibat een paar keer met stoten over de dekking heen, vooral zijn korte rechtse hoek kwam flink aan.

De agressie van Plazibat werkte in het voordeel van Mannaart, die consequent bleef stoten en trappen.

Plazibat blijft hard counteren, maar Mannaart staat bekend als een intelligente vechter met een goed verdediging, dus de aanvallen van Plazibat haalden niet veel uit. Mannaart's bokscombinaties waren strak en hij overtrof met zijn scherpe combinaties zijn tegenstander. We hebben een nieuwe zwaargewicht kampioen want Roel Mannaart verslaat Antonio Plazibat bij unaniem besluit (30-28x3) en pakt hiermee de zwaargewicht titel.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws