Rico Verhoeven: 'Ik heb het verkloot' (video)
Home / Nieuws / Rico Verhoeven: ‘Ik heb het verkloot’ (video)

Rico Verhoeven: ‘Ik heb het verkloot’ (video)

Rico Verhoeven was vanavond gast tijdens de Podcast van de bekende vechtsportjournalist Ariel Helwani. Tegen Helwani zegt Verhoeven extra gas te hebben gegeven toen zijn oog dicht geslagen werd, omdat anders de ringarts wellicht de wedstrijd had stilgelegd.

Tijdens mijn tweede gevecht met Badr voelde ik mij mentaal niet goed, tegen Jamal vocht ik beter, ik stond in andere gevechten meer tegen mezelf te knokken”, zegt Verhoeven. In het gevecht met Jamal heb ik twee fouten gemaakt waaronder de klap op mijn oog.”

Ik moest wel door

,,Jamal kan hard slaan, stilstaan wachtend op dit stoot is niet het slimste om te doen. Ik voelde mijn oog dichtgaan en het bloed op mijn borst terecht komen. Ik moest wel gas geven anders had de ringarts het gevecht gestopt. De dokter vroeg of het ging en of ik wat zag. Ik mocht door vechten.”

Verhoeven won het gevecht maar zegt als perfectionist; ,,Mijn team kwam in de ring en riepen je hebt het geflikt. Maar het enige wat ik dacht; ‘Ik heb het verkloot’. Op de vraag of Verhoeven bang was dat het gevecht gestopt zou worden antwoordt de kampioen; ,,de tweede keer dat ik naar de ringarts moest dacht ik even foute boel. Echter gaf ik aan dat ik verder kon en zo gebeurde.”

Bekijk ook

Onverslaanbaar! Regian Eersel behoudt wereldtitel

Regian Eersel behield vandaag zijn ONE Championship lichtgewicht wereldtitel

Vechtbaas: ‘Niemand wil tegen deze man vechten’

Niemand durft het aan...

Doodslag! UFC kampioene ziekenhuis in geslagen door vriend

De vechter kon geen kant op

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page