🎥 Rico Verhoeven en Dana White deden 86 uur vasten: 'Ernstige risico's' Nieuws
Nieuws

🎥 Rico Verhoeven en Dana White deden 86 uur vasten: 'Ernstige risico's'

🎥 Rico Verhoeven en Dana White deden 86 uur vasten: 'Ernstige risico's'

Recentelijk heeft Rico Verhoeven, bekend als Glory wereldkampioen kickboksen, op social media gedeeld dat hij 86 uur heeft gevast om een strakker lichaam te krijgen. Deze actie heeft veel aandacht getrokken, waaronder die van voedingswetenschapper Samefko Ludidi. Ludidi heeft in een podcast met Arie Boomsma zijn zorgen geuit over de mogelijke gezondheidsrisico's van langdurig vasten.

De Populariteit van Intermittent Fasting

Intermittent fasting, waarbij men 16 uur per dag niet eet en het resterende deel wel, is een populaire methode onder mensen die willen afvallen. Deze methode is de laatste jaren steeds meer in zwang geraakt.

Dana White, president van de Ultimate Fighting Championship (UFC), is een van de bekende figuren die het 86 uur vasten promoot. Hij claimt dat deze methode leidt tot snelle resultaten en zelfs de kans op kanker met 70 procent vermindert. Verhoeven besloot dit ook te doen en deelde enthousiast zijn ervaringen.

Risico's van extreem vasten

Ludidi waarschuwt voor de gevaren van dergelijke extreme vastenmethoden. Hij benadrukt dat de indrukwekkende resultaten die op social media worden gedeeld, vaak het gevolg zijn van professionele medische begeleiding, iets wat niet voor iedereen beschikbaar is. Ludidi uit zijn bezorgdheid dat mensen, vooral jongeren, zonder deze begeleiding gaan experimenteren met langdurig vasten.

Dit kan ernstige gezondheidsrisico's met zich meebrengen, waaronder orgaanfalen en in extreme gevallen zelfs de dood. Vooral voor personen die kampen met eetstoornissen of andere verborgen gezondheidsproblemen kan dit soort experimenten gevaarlijk zijn.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws