Politie tasered man: Sterft na springen van brug (video) Nieuws
Nieuws

Politie tasered man: Sterft na springen van brug (video)

Politie tasered man: Sterft na springen van brug (video)

Oladeji Adeyemi Omishore, 41, uit Londen, werd zaterdag door de politie getaserd, sprong van een brug en verdronk. Omishore naar verluidt een amateur bokser dreigde de politie met een schroevendraaier waardoor deze ingrepen.

De politie kreeg de melding dat een man gewapend met een schroevendraaier even na 9.00 uur op de brug stond te schreeuwen. Getuigen zeiden tegen de Britse pers dat agenten hem probeerden te bedwingen door hem drie keer te taseren, maar hij sprong over de rand van de brug en viel in het water.

Politiewaakhond de IOPC zei dat hij in het ziekenhuis stierf en dat er een onafhankelijk onderzoek gaande was. Buren zeiden dat de heer Omishore een "erg aardige vent" was met een geschiedenis van psychische problemen. Hij was gaan boksen om zijn problemen te overwinnen.

Verontrustende videobeelden gefilmd door een toeschouwer tonen hem op de grond voordat hij over de rand van de brug het water in sprong.

Een getuige vertelde de Daily Mail: ,,Er was een grote man, die meer dan 1,80 meter lang leek, tegen de mensen op straat bij de brug te schreeuwen. Hij was duidelijk in een noodtoestand en zwaaide met iets in zijn hand."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws