Politie inval bij illegaal Neo Nazi MMA vechtsport event – Vechtsport Info
Home / Nieuws / Politie inval bij illegaal Neo Nazi MMA vechtsport event

Politie inval bij illegaal Neo Nazi MMA vechtsport event

Politie inval bij illegaal Neo Nazi MMA vechtsport event

Vorige week deed de Duitse politie een inval bij een neonazistisch MMA-evenement georganiseerd door Kampf der Nibelungen.

De gevechten zouden worden gehouden bij een motorclub in Saksen-Anhalt. Georganiseerd door Kampf der Nibelungen (KdN), een van de meest prominente extreemrechtse vechtsport organisaties in Europa. KdN die al meerdere events organiseerde was verboden het event plaats te laten vinden.

De politie die met ruim 140 man een inval deed trof 100 toeschouwers een boksring en vechters aan. De aanwezigen werd gemaand het terrein te verlaten en de boksring werd in beslag genomen. Sinds de start in 2013 werden KdN-evenementen gehouden op geheime locaties.

Extreemrechtse scene

Deze zijn voornamelijk gericht op neo-nazi’s en stuurloze Duitse jongeren. De KdN zegt een organisatie te zijn die de sport bij de nationalistische jeugd te willen bevorderen in de leer van Nazi Duitsland. De lijst met sponsors bevat enkele van de meest prominente namen in de extreemrechtse scene. waaronder kledingmerken zoals Birds of Prey Wear, Black Legion en Pride France.

KdN werkt ook samen met Denis Nikitin, de oprichter van White Rex. Nitkin gebruikt zijn groeiende neo-nazi-netwerk in Europa en Rusland om MMA-evenementen in Duitsland te organiseren. De Duitse overheid treedt hard op tegen KdN en haar aanhangers en zit volgens een politiewoordvoerder kort op de bal.

Bekijk ook

KRAK: Andre Muniz BREEKT arm van Ronaldo Souza op UFC 262

Ronaldo Souza kon met een gebroken arm naar huis afgelopen nacht

Zelfmoord bekende Thaibokser die 200 gevechten had in de ring

De Thaibokser nam naar verluidt zijn eigen leven

🎥 Oliveira wint UFC-titel met knock-out op Chandler

Ik zei toch dat ik hem knock-out ging krijgen, en ik kwam hem knock-out slaan

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page