ONDANKS VERBOD: Neo Nazi vechtsport organisaties rukken op Nieuws
Nieuws

ONDANKS VERBOD: Neo Nazi vechtsport organisaties rukken op

ONDANKS VERBOD: Neo Nazi vechtsport organisaties rukken op
ONDANKS VERBOD: Neo Nazi vechtsport organisaties rukken op

Vechtsport heeft ook een duistere kant, er zijn een aantal Nazistische vechtsport organisaties die hun kans grijpen om uit te breiden.

Website Bloody Elbow publiceerde een uitgebreide update over de stand van zaken rondom de racistische vechtsport groepen. In Europa en vooral het oosten zijn een aantal organisaties die kickboks en MMA-events organiseren midden in de Covid-19 pandemie.

Wat dichter bij huis in Duitsland is Kampf der Nibelungen, kortweg KDN genaamd van plan om in oktober een groot vechtsport event te houden. Gedachten achter het event, het Duitse derde rijk van Adolf Hitler. Traditioneel vielen de evenementen samen met het jaarlijkse extreemrechtse festival op 20 april genaamd ‘Shield and Sword’, dat wordt gehouden om de verjaardag van Hitler te vieren.

Verboden

Honderden rechtse jongeren en blanke facisten kwamen samen voor een feestweekend dat culmineerde in een MMA-show die speciaal was ontworpen voor neonazi's en hun aanhangers. De Duitse overheid greep in en verbood in 2019 de events maar er komt dus een comeback.

Maar er zijn meer groeperingen die de kop opsteken en gevechten organiseren. Zoals de 'Kommandos' in Oekraïne en Legio Hungaria een Hongaarse extreemrechtse groep opgericht in 2018. Deze organiseren vechtsport events onder het mom van nationalisme. Meer lezen over dit item KLIK HIER (let op leestijd 20 minuten, Engelstalig).

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws