Poetin maakte handig gebruik van UFC-ster McGregor: 'Ier trapte er vol in' Nieuws
Nieuws

Poetin maakte handig gebruik van UFC-ster McGregor: 'Ier trapte er vol in'

Poetin maakte handig gebruik van UFC-ster McGregor: 'Ier trapte er vol in'

Vladimir Poetin nodigde McGregor uit voor de finale van de FIFA Wereldbeker 2018 in Rusland als zijn gast. De UFC-ster beantwoordde destijds de gunst door een Instagram-eerbetoon aan de Russische president te plaatsen. Achteraf blijkt het allemaal een propaganda stunt te zijn geweest.

Een Ierse liefdadigheidswerker die in 2018 een medaille ontving van Poetin, heeft onthuld dat de Russische president een fan is van de Ierse UFC-ster McGregor. Debbie Deegan, oprichter van de inmiddels ter ziele gegane liefdadigheidsinstelling To Children with Love kreeg de erkenning uit handen van de president.

Gastheer

Ze vertelde Liveline dat Poetin haar de medaille overhandigde en sprak met haar over McGregor toen hij erachter kwam dat ze uit Ierland kwam. Hij wist dat ik uit Ierland kwam en vroeg of ik Conor McGregor had ontmoet", vertelde Deegan. Poetin nodigde McGregor uit om de 2018 FIFA World Cup in Rusland bij te wonen als zijn gast (gaat verder onder video).

De UFC plaatste later een afbeelding op Instagram met zijn arm om de schouder van de Russische president. In een bijschrift bij de afbeelding prees MgGregor Poetin als "een van de grootste leiders van onze tijd". ,,Vandaag was ik uitgenodigd voor de WK-finale als gast van de Russische president Vladimir Poetin" schreef McGregor.

Grote leider

,,Deze man is een van de grootste leiders van onze tijd en ik was vereerd om samen met hem een ​​dergelijk historisch evenement bij te wonen. Vandaag was een eer voor mij, meneer "Poetin. Bedankt en gefeliciteerd met een geweldig WK. Go Russia".

Het besluit van McGregor om de uitnodiging van Poetin te accepteren en zijn daaropvolgende besluit om een Instagram-eerbetoon aan de Russische president te plaatsen, staat nu in een ander licht. Gedurende zijn tijd als leider van Rusland heeft Poetin sport gebruikt om een ​​heel bijzonder beeld van zichzelf en van zijn land te geven.

,,De ontmoeting met McGregor diende alleen maar om de doelstellingen van Poetin te versterken", zegt Irish Examiner-columnist Paul Rouse. ,,McGregor is er vol ingetrapt en maakte zonder het te weten reclame voor de Russische leider."

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws