Pissed off! UFC-vechtbaas Dana White zwaar onder vuur Nieuws
Nieuws

Pissed off! UFC-vechtbaas Dana White zwaar onder vuur

Pissed off! UFC-vechtbaas Dana White zwaar onder vuur

Dana White, president van vechtsport organisatie UFC ligt flink onder vuur. De vechtbaas brak gisteravond zijn eigen regels door een vechter op contract te zetten, wat niet in goede aarde valt binnen zijn organisatie.

UFC-baas White waagde een kans en gaf Jake Hadley een contract bij de UFC. Hoewel White een reeks regels overtrad voegde hij toch de vlieggewicht kampioen van Cage Warriors toe aan de selectie. Hadley versloeg Mitch Raposo in de tweede ronde van hun gevecht gisteravond tijdens Dana White's Contender Series.

Zwaar pissed

De prestatie was indrukwekkend, maar er was geen garantie dat Hadley een UFC-contract had verdiend. Maandagmiddag miste hij zijn wedstrijdgewicht. De UFC-kopers hebben al eerder vechters gecontracteerd in een vergelijkbare hachelijke situatie. Hadley werd echter een uitzondering.

Dana White ging tegen de wensen van zijn collega's in tijdens de Contender Series-show van gisteravond. White besloot de ongeslagen vechter een contract toe te kennen, tot grote ergernis van UFC-match makers Sean Shelby en Mick Maynard.

Bewijzen

Shelby en Maynard zijn kwaad op White omdat hij Hadley heeft binnengehaald terwijl hij zijn gewicht miste. Een van de vereisten om een contract te krijgen is dat een vechter op gewicht is. ,,Sean en Mick vertrokken boos de locatie", zegt White die weet dat hij zijn eigen gemaakte regels overtrad.

,,Ik hoop dat Hadley gaat bewijzen dat hij het waard is anders sla ik een modderfiguur. Hadley blijkt ook niet erg geliefd bij het UFC personeel die hij slecht behandelde. White onthulde ook dat hij en Hadley onmiddellijk na het gevecht een "man-to-man" gesprek hadden over het respecteren van het UFC-personeel. ,,Hij leek geschokt toen ik hem dat vertelde, maar belooft beterschap", aldus White.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws