Pencak Silat vechter versus MMA krijgt vreemd einde! Nieuws
Nieuws

Pencak Silat vechter versus MMA krijgt vreemd einde!

Pencak Silat vechter versus MMA krijgt vreemd einde!

Gevecht tussen exotische Pencak Silat vechter versus MMA-vechter gaat anders dan je zou verwachten.

Zeer zelden hebben we de kans om een ​​Silat-vechter in MMA te zien. Hoewel deze traditionele vechtsport wordt beoefend door miljoenen mensen over de hele wereld zien we zelden zijn efficiëntie in MMA-evenementen, laat staan ​​in de UFC.

Pencak Silat vechter versus MMA krijgt vreemd einde!

Traditionele krijgskunst

Pencak Silat, of gewoon 'Silat', is een traditionele krijgskunst die helemaal terug gaat naar de 13e eeuwse Indonesië. Volgens de meest gerenommeerde bronnen is het oorspronkelijk ontwikkeld als middel om oorlogvoering te voeren, zowel defensief als offensief. Zo was Silat oorspronkelijk een dwingende vechtsport die alle soorten wapens, zowel natuurlijke (trappen, knieën, ellebogen, vuist stoten, worpen, etc) en letterlijk (speren, messen, zwaarden, enzovoort) gebruikten.

Silat geëvolueerd tot een vechtsport

Tegenwoordig is Silat voornamelijk geëvolueerd als een vechtsport die tijdens sporttoernooien wordt gebruikt, voornamelijk in de Indonesische Archipel en in Maleisië. Hoewel de traditionele elementen niet geheel zijn gewist, concentreert het zich meer op ongewapende gevechten. Ondanks het feit dat een breed scala aan technieken bestaat, heeft Silat moeite gehad om zijn weg naar MMA te maken, en dat is betreurenswaardig, omdat het een geweldige aanvulling zou moeten zijn op elk arsenaal van de MMA-vechter.

Silat-vechter toont zijn vaardigheden tegen MMA-vechter

Zelfs zeldzame, Silat-vechters die hun vaardigheden tonen in MMA-wedstrijden bestaan ​​wel. Geval in punt: de man in de video met witte broek. Zodra de strijd begint, wordt zijn Silat-ervaring duidelijk. Traditionele brede houding, bliksemreflexen, houdingswisseling, flitsende kicks, maakt de vechter het verstandige gebruik van zijn onderscheidende eigenschappen. Zijn Silat-stijl heeft eigenlijk opvallende gelijkenis met punt-karate, met name gebruikt door de UFC-vechter Stephen Thompson. Zo'n manier van vechten is een groot voordeel voor elke inspirerende vechter doordat veel mensen er niet in mee gaan aan en klakkeloos er op induiken, bekijk het verrassende einde van dit gevecht.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws