Ophef: lichtgewicht judoka’s boos over nieuwe gewichtsregel Nieuws
Nieuws

Ophef: lichtgewicht judoka’s boos over nieuwe gewichtsregel

Ophef: lichtgewicht judoka’s boos over nieuwe gewichtsregel
Ophef: lichtgewicht judoka’s boos over nieuwe gewichtsregel

De judowereld baalt stevig van een nieuwe maatregel van de IJF met betrekking tot de lichtgewichten bij de junioren. De junioren gewichten betreffen acht categorieën waarvan er zeven overeenkomen met de gewichten bij de senioren.

Door de leeftijd tot 21 jaar is er ook een categorie tot 55kg voor mannen en tot 44kg voor dames. Die twee categorieën komen per direct te vervallen bij alle internationale evenementen.

Een snelle en rigoreuze stap, waar met name over de onmiddellijk ingang veel kwaad bloed is gezet bij de talenten.

Grote stap

De jeugd tot 21 jaar heeft juist alle stapjes nodig om de aansluiting met de senioren te maken. Vooral bij de jonge judoka’s die de cadetten status (tot 18 jaar) hebben verlaten en junior zijn geworden zullen moeite hebben met de aansluiting.

Vooral bij de lichtgewicht mannen komt het flink aan om verplicht van 55kg naar de klasse tot 60kg te moeten deelnemen. Die 5 kilo is vooral fysiek zwaar om er optimaal bij te krijgen, te meer omdat het lichaam met 9% meer gewicht anders zal reageren.

Aankomen

In een communiqué van de Internationale Judo Federatie werden alle landen op de hoogte gebracht dat bij de eerste wereldbeker wedstrijd voor junioren half februari de regel al in gaat.

In plaats van aftrainen, nu dus aankomen.

Via JudoInside.com

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws