Home / Nieuws / Onrecht: MMA-vechter steunt mensenrechtenadvocaat in strijd

Onrecht: MMA-vechter steunt mensenrechtenadvocaat in strijd

Onrecht: MMA-vechter steunt mensenrechtenadvocaat in strijd

De in opspraak geraakte MMA-vechter Xu Xiaodong wordt het leven aardig zuur gemaakt door de Chinese overheid.

Xu Xiaodong is geen vriendjes met de Chinese overheid, deze hebben een aantal fikse restricties opgelegd aan de MMA-vechter. Een en ander begon toen Xu Xiaodong een Kung Fu meester total loss sloeg in een weddenschap welke sport beter was, MMA of Kung Fu.

Met het verslaan van de Kung Fu meester wat werd gezien als een belediging van het Chinese culturele erfgoed, verloor Xu Xiaodong zijn mensenrechten. Zo mag hij geen lange afstanden meer reizen zonder de overheid daar in te kennen. Deze week kwam Xu Xiaodong weer in het nieuws nadat hij zijn ongenoegen had geuit over het Chinese beleid in Hong Kong.

Tijd vermist

De vechter sprak zich openlijk uit tegen de maatregelen die de Chinese regering neemt tegen de protesterende studenten. Met als gevolg dat zijn social media account op Weibo voor de zoveelste keer werd afgesloten. Xu Xiaodong is het zat en trekt samen op met de mensenrechtenadvcoaat Chen Qiushi. Deze werd korte tijd als vermist opgegeven na aanwezig te zijn geweest bij de protesten.

ZIE OOK >> MAA vechter sloopt Kung Fu meester

De 33-jarige Chen had verschillende videodagboeken en observaties over de protesten geüpload naar Weibo, waar hij 770.000 volgers heeft. De dagboeken zijn verwijderd uit Weibo, maar blijven op YouTube. Maar Chen gaf woensdagochtend aan de Post aan dat hij veilig was en verscheen op dezelfde dag met Xu in Beijing. De twee willen nu een vuist maken tegen de Chinese regering om de wantoestanden bloot te leggen.

Bekijk ook

UFC Kampioen Khabib Nurmagomedov voorbeeld voor moslims

De levensstijl, normen en waarden

🎥 | Eervol afscheid van karate-legende Loek Hollander

Zaterdag werd karate-legende Loek Hollander

🎥 | MISSIE GESLAAGD: Nederlandse Karateka Cem Senol verslaat 100 man

Zaterdag werd er een top prestatie neergezet