Home / Nieuws / Olympisch Boksen in gevaar: IOC dreigt erkenning in te trekken

Olympisch Boksen in gevaar: IOC dreigt erkenning in te trekken

Kans groot dat Boksen wordt geschrapt nog voor de Olympische spelen van Tokyo 2020

De IOC (Het Internationaal Olympisch Comité) is het zat en heeft de internationale boksbond AIBA een laatste waarschuwing doen toekomen. De boodschap luidt breng de interne zaken op orde of de Olmypische erkenning vervalt.

Het is al geruime tijd een rommeltje binnen de AIBA, zo moest eerder de voorzitter Wu Ching-Kuo zijn biezen pakken na interne druk vanuit de bond. Er werd een interim-voorzitter aangesteld in de vorm van de Italiaan Franco Falcinelli, echter melde deze zich eind januari van dit jaar af.

De AIBA was eerder gewaarschuwd in februari voor het wanbeleid binnen de bond, echter werd men in mei wederom op de vingers getikt omdat men de zaken nog steeds niet op orde bleek te hebben. Als redder in de nood is Gafoer Rahimhof uit Oezbekistan aangesteld, echter heeft deze een discutabele reputatie.

Domper

In november tijdens het AIBA-congres waar een nieuwe president zal worden gekozen, zal er een definitief oordeel worden geveld over de Olympische status van het boksen. Mocht er worden besloten dat de vervalt dan is dit een grote domper voor enkele Nederlandse boksers zoals Nouchka Fontijn.

Het vervallen van de Olympische status kan grote gevolgen hebben voor het boksen in Nederland. Zo is Fontijn geselecteerd voor de Olympische spelen in Tokio, Japan welke in 2020 plaats zullen vinden. Fontijn won eerder Olympisch zilver in 2016 tijdens de spelen in Rio. Als de erkenning vervalt zal zij voorlopig een van de laatste Nederlandse boksers die Olympische medaille behaalde.

Bekijk ook

Vermiste dochter UFC-vechter bewust in de val gelokt (video)

In een interview donderdag met de bekende Dr Phil, spraken UFC-vechter Walt Harris en zijn vrouw over de vermissing van hun dochter.

Demonstrant bijt vrouwelijke MMA-vechter in borst (video)

De gemoederen lopen flink op in Amerika tijdens de anti president Trump demonstraties In de ...

RICO VS BADR 2: Verrassende verschuiving winnaar in de polls

De aanstaande clash tussen Rico Verhoeven en Badr Hari blijft de gemoederen bezig houden.