OCC MMA Gala op laatste moment afgelast: 'De volledige inside story' Nieuws
Nieuws

OCC MMA Gala op laatste moment afgelast: 'De volledige inside story'

OCC MMA Gala op laatste moment afgelast: 'De volledige inside story'

Het OCC MMA Gala dat aanstaande zaterdag in De Emergohal in Amstelveen zou worden georganiseerd gaat niet door.

De reden daarvan ligt in het feit dat, volgens Milco Lambrecht, eigenaar van RINGS dat al sinds 1995 vechtsportevenementen in Nederland organiseert, financiële afspraken keer op keer niet werden nagekomen.

Geen eenvoudige zaak

“In november ben ik benaderd door OCC MMA, nadat zij meerder RINGS Gala’s hadden bezocht om hun te helpen met het opstarten van hun organisatie. Zij kregen het niet voor elkaar om een accommodatie te huren en vroegen mijn hulp", zegt Lambrecht tegen onze redactie.

"Ik heb toen in Amstelveen (Emergohal), waar ik al 20 jaar organiseer voor elkaar gekregen dat op 9 maart 2024 ruimte zal worden vrijgemaakt om het Gala te laten plaatsvinden. Ook vanuit de gemeente heb ik veel medewerking gekregen voor het verkrijgen van de vergunning. Iets dat niet zo eenvoudig is."

Aangezien de goede reputatie die Lambrecht heeft binnen de vechtsportwereld en hij deze wilde behouden zetten hij zijn eigen team aan het werk. “Als voorwaarde heb ik gesteld dat ik uitsluitend de organisatie van het evenement zou doen met mijn eigen team waar ik al veel jaren me werk’ Dat was akkoord maar het moest wel een gala worden dat qua aankleding en opzet ver boven een regulier RINGS Gala uitstak qua productie”, zegt Lambrecht.

Niets geheimzinnig

“Daar heb ik een begroting voor ingeleverd en deze is goedgekeurd. Maar naarmate het Gala in zicht komt komen de kosten en de betalingen, dat weet iedere promotor. OCC MMA hield zich stelselmatig niet aan de afspraken ondanks allerlei toezeggingen en schriftelijk beloften. Ook, naar hun zeggen, gedane transacties, liepen vertraging op of waren plotseling bij de bank verdwenen."

OCC MMA die vandaag ook met een statement naar buiten kwam geeft een andere visie op het verhaal van Lambrecht. Paul Domachowski de CEO van de organisatie vertelde onze redactie: "Er moest steeds meer geld bij en ultimatums werden gesteld. Als wij de gevraagde bedragen niet voor een bepaalde deadline betaalde werd er gedreigd de stekker er uit te trekken", zegt Paul Domachowski die ook zegt dat hij via social media achter de afgelasting kwam van het geplande event.

Lambrecht zegt hierover; “De datum van het event naderde en ik heb OCC MMA verschillende deadlines gegeven om hun afspraken na te komen. Aangezien ik enkele vrienden heb die ook bij OCC MMA betrokken zijn heb ik steeds weer het elastiek opgerekt. Begrijp goed dat de uiteindelijke financiële verantwoording naar al mijn partners en toeleveringsbedrijven bij mij liggen. "

Gebroken beloftes

Toen twee dagen voor het evenement wederom een gedane belofte niet werd nagekomen heb ik het drastische besluit genomen om het gala te cancelen. Dit om een financieel debacle te voorkomen. Ik vind het enorm erg voor alle betrokken partijen die geloof hadden in dit (te) ambiteize OCC project, zoals de deelnemers, trainers, officials en anderen die hierdoor gedupeerd zijn. Maar ik kon niet anders”, aldus Lambrecht.

Dat OCC MMA in hun verklaring Lambrecht beticht van chantage is volgens de promotor niet ridicuul; "Dat MMA OCC in plaats van het boetekleed aantrekken er voor kiest met modder te gooien is aan hen. Ik weet, en met mij de vrienden die bij alle gesprekken waren, dat ik mij aan alle afspraken heb gehouden om het Gala in goede banen te leiden”, aldus Lambrecht.

Domachowski zegt dat OCC door dit alles imagoschade heeft geleden. Ook zegt de OCC MMA CEO binnen 3 tot 4 maanden met een event in Nederland te komen. "Wij gaan zeker met een event komen, wel met ons eigen team. OCC MMA staat voor een Nederlandse organisatie. Ons in aangeboden om in het buitenland nog dit weekend het event te doen. Maar dat willen wij niet. Het MMA moet in Nederland groot worden daar staan wij nog steeds voor", aldus Domachowski.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws