Nieuwe datum rematch Joshua tegen Usyk: 'Monster clash' Nieuws
Nieuws

Nieuwe datum rematch Joshua tegen Usyk: 'Monster clash'

Nieuwe datum rematch Joshua tegen Usyk: 'Monster clash'

Anthony Joshua vs Oleksandr Usyk rematch titelgevecht heeft nieuwe datum. Het zwaargewicht duo zal elkaar in juli voor de tweede keer zal ontmoeten. Usyk versloeg Joshua vorig jaar september via een unaniem besluit in het Tottenham Hotspur Stadium in Londen.

Met het verslaan van Joshua claimde Usyk de WBA super, IBF en WBO zwaargewicht wereldtitels. De geplande rematch leek twijfelachtig nadat Usyk was teruggekeerd naar zijn geboorteland Oekraïne om zijn land te helpen verdedigen tegen de binnenvallende Russische troepen.

Maar de rematch zal toch plaats te vinden nu Usyk zich in Engeland bevindt om zich voor te bereiden op de monster clash. Terwijl 25 juni was besproken door de promotors van het gevecht, hebben bronnen Fight Freaks Unite verteld dat het gevecht nu is gepland voor 23 juli.

Groots gevecht

Usyk's promotor Krassyuk had vorige maand tijdens een gesprek met de BBC op een mogelijke datum voor eind juni voor het gevecht gezinspeeld. Het gevecht is nu in plaats daarvan gepland voor juli. Joshua's promotor Eddie Hearn en Krassyuk zouden nu werken aan het bevestigen van een locatie voor de geplande rematch.

Saudi-Arabië is besproken als een mogelijke locatie, waarbij Joshua eerder zijn titel in 2019 had teruggewonnen toen hij Andy Ruiz Jr versloeg in hun rematch. Berichten dat het gevecht in Saoedi-Arabië zou kunnen plaatsvinden, hebben weerstand gekregen van boksfans, die de beslissing om de rematch buiten het Verenigd Koninkrijk te laten plaatsvinden afkeurden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws