'Permanente schade' UFC-ster Ngannou over knieblessure
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ‘Permanente schade’ UFC-ster Ngannou over knieblessure

‘Permanente schade’ UFC-ster Ngannou over knieblessure

'Permanente schade' UFC-ster Ngannou over knieblessure

Francis Ngannou de regerend UFC-zwaargewicht kampioen, zegt dat artsen hem waarschuwden voor mogelijke ‘permanent schade’ aan zijn knie. Ngannou verdedigde met succes zijn titel afgelopen weekend tegen Cyril Gane, maar speelde hoog spel door geblesseerd de strijd aan te gaan.

De UFC-zwaargewicht kampioen deed zijn eerste titelverdediging in de headliner van UFC 270. De Fransman wilde zijn UFC-contract uitvechten tegen een zeer sterke Gane. Ngannou deed dit terwijl hij een geblesseerde knie in de UFC-kooi stond.

Ngannou , die Gane versloeg onthulde na het gevecht dat hij zijn voorste kruisbanden had gescheurd. Ook had schade opgelopen aan andere kniebanden in de aanloop naar het evenement. ,,Het was behoorlijk slecht”, vertelde Ngannou aan verslaggevers op de UFC 270-persconferentie na het gevecht.

Beter niet vechten

,,Ik heb een graad 3 MCL (scheur), ik heb schade aan mijn ACL en schade aan mijn MPFL. Dat was 25 dagen geleden.” Slechts een paar dagen verwijderd van het gevecht, zei Ngannou dat artsen hem adviseerden zich terug te trekken uit het gevecht, omdat hij mogelijk grotere schade zou kunnen oplopen (lees verder onder video).

,/center>

,,Ik zag de dokter dinsdag om mij toestemming te geven om te vechten, hij was er niet erg optimistisch over. maar ik heb toch besloten om verder te gaan”, zei Ngannou. ,,Mijn team stond hoe dan ook aan mijn zijde, wat ik ook besloot, maar de dokter zei dat hij me niet zou aanbevelen omdat ik onherstelbare schade zou kunnen oplopen als ik op die knie geschopt zou worden. Daarom stond ik ook steeds met hetzelfde been voor.”

Bekijk ook

Conor McGregor gaat boksen tegen Jake Paul

Conor McGregor vs Jake Paul: ‘Boksen voor UFC-comeback’

Conor McGregor zou Jake Paul wel eens kunnen kiezen als zijn volgende tegenstander.

‘Ik zie dode mensen!’ McGregor zegt te weten wie zijn tegenstander is bij comeback

De voormalige UFC-kampioen vedergewicht en lichtgewicht beweerde aanvankelijk dat hij nog steeds kiest tegen wie hij gaat vechten.

Door Rusland uitgeleverde MMA-vechter krijgt 8 jaar cel

Een MMA-vechter die vanuit de Russische Federatie naar zijn geboorteland Tadzjikistan werd teruggestuurd, is gevangen gezet

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page