Home / Nieuws / MMA NIEUWS / 43-jarige UFC-vechter Yoel Romero tekent contract bij concurrent

43-jarige UFC-vechter Yoel Romero tekent contract bij concurrent

43-jarige UFC vechter Yoel Romero tekent contract bij concurrent Bellator MMA

Voormalig UFC-titel uitdager Yoel Romero sluit zich aan bij Bellator. De topvechter zal zich bij de licht zwaargewicht divisie voegen.

Recentelijk nam Yoel Romero afscheid van de UFC. Direct daarna toonden een aantal vechtsport organisaties interesse in de topvechter. Echter was Bellator baas Scott Coker niet direct enthousiast. Het management van de Romero, Abe en Malki Kawa, verifieerden beiden het nieuws op Twitter. Nadat ESPN het nieuws melde.

Titelkans

De 43-jarge Romero maakte zijn UFC-debuut in april 2013. Hij won zijn eerste acht gevechten om in juli 2017 een titelkans op te zetten tegen Robert Whittaker bij UFC 213. Hij verloor, maar werkte zich een weg naar een herkansing met Whittaker bij UFC 225 in juli 2018.

De Cubaan miste echter gewicht en daardoor een titelkans. Hij verloor als klap op de vuurpijl ook nog eens van Whittaker.

Romero vocht al een keer voor Coker onder de inmiddels ter ziele gegane Strikeforce-vlag in september 2011. Coker zei aanvankelijk dat hij niet stond te springen om de Cubaan op contract te zetten, maar uiteindelijk vonden de twee partijen dan toch ruimte voor een deal.

Bekijk ook

Eerste sportscholen ontvangen Keurmerk Vechtsportautoriteit

De eerste Keurmerken van de Vechtsportautoriteit zijn uitgedeeld. Een aantal sportscholen mag zich al de ...

‘Rico Verhoeven moet voetbalclub Sparta redden’

Rico Verhoeven zou ingeschakeld moeten worden om voetbalclub Sparta een helpende hand te bieden. Dat zegt analist Robert Maaskant vandaag in het AD. De topkickboksers zou motivator kunnen optreden om de club uit het dal te halen.

‘Rico Verhoeven tegen Alistair Overeem, je wilt het zien’

Alistair Overeem is door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC aan de kant gezet. Het nieuws ...

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page