ONGELOOF: UFC zet topvechter Yoel Romero keihard aan de kant
Home / Nieuws / MMA NIEUWS / ONGELOOF: UFC zet topvechter Yoel Romero keihard aan de kant

ONGELOOF: UFC zet topvechter Yoel Romero keihard aan de kant


ONGELOOF: UFC ontslaat topvechter Yoel Romero, nieuwe kansen in het vooruitzicht

Yoel Romero is keihard aan de kant gezet door de Amerikaanse vechtsport organisatie UFC. De topvechter die nog drie gevechten op zijn contract had staat op straat. Toch lijkt zijn toekomst niet onzeker.

Dat Romero door de UFC de laan uitgestuurd is kwam als een donderslag bij heldere hemel. Toch lijkt zijn ontslag ingeluid door het feit dat hij in maart door Israel Adesanya en werd verslagen. Waardoor zijn verliezende reeks werd uitgebreid tot drie gevechten.

Grote kansen

De 43-jarige Romero zal echter niet lang op zijn lauweren rusten. ,,Hoewel we niet hadden verwacht dat Romero’s tijd in de UFC zo zou eindigen, zijn we dankbaar voor de kansen. Die UFC-president Dana White, general counsel Hunter Campbell en matchmaker Mick Maynard hem in de loop der jaren hebben gegeven”, vertelde Romero’s manager, Malki Kawa, aan Ariel Helwani van ESPN.

,,Hij is nu klaar om verder te gaan en zijn carrière te hervatten en we zijn op dit moment al in gesprek met andere organisaties”, vervolgd Kawa.

Verwacht wordt dat Romero die een gewilde aanvulling voor een aantal organisaties, snel weer aan de bak kan. Partijen als ONE Championship, PFL en wellicht Bare Knuckle organisaties zoals BKFC zullen zeker een optie kunnen zijn.

Bekijk ook

UFC helpt Afghaanse MMA-vechters vluchten! ‘Taliban heeft nakijken’

De UFC heeft mede geholpen een aantal MMA-vechters uit de handen van de Taliban te blijven.

‘Tikkende tijdbom!’ Kickbokstalent (21) op weg naar de top

Dromenjagers maakte een kort docu onder leiding van Godwin Afriyie

Glory lanceert NFT-marktplaats voor vechtsporten

Glory Smacks wordt dit jaar gelanceerd

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page