MMA-boksgevecht Fury tegen Ngannou: 'Dit zijn de regels' Nieuws
Nieuws

MMA-boksgevecht Fury tegen Ngannou: 'Dit zijn de regels'

MMA-boksgevecht Fury tegen Ngannou: 'Dit zijn de regels'

Dewey Cooper, de coach van Francis Ngannou, onthult het plan om een ​​neutraal gevecht tussen de UFC-kampioen en boksicoon Tyson Fury op te zetten. Fury versus Ngannou zal volgend jaar plaatsvinden.

Bokskoning Fury heeft opnieuw zijn dominantie in de bokswereld gevestigd. De WBC-kampioen zwaargewicht behield zijn titel tegen Dillian Whyte afgelopen zaterdag. Na de wedstrijd liet Fury doorschemeren dat hij zou stoppen met boksen. Echter zal Fury in 2023 de strijd aangaan met Ngannou in een hybride MMA-boksgevecht.

Cooper onthulde de voorgestelde voorwaarden en regels voor een gevecht tussen de twee vechtsport reuzen. ,,MMA-handschoenen … maar in plaats van vier ons, acht ons en vechten in een kooi. Geen UFC achthoek, moet een kooi zijn… we komen elkaar zo tegemoet", zegt Cooper. ,,We maken er een boksgevecht van, maar ze mogen clinchen.”

Conor McGregor

,,Op die manier is het niet helemaal een boksgevecht, het is niet helemaal een MMA-gevecht. Het is 65-35%. boksen. Het is meer boksen omdat er niet geschopt en op de grond gevochten mag worden." Dit zou kunnen werken, aangezien Fury al overweegt met boksen te stoppen. Wat Ngannou betreft, zijn vechtstijl kan gevaarlijk zijn voor Fury met minder bescherming door de MMA-handschoenen.

Er zijn in het verleden voorbeelden geweest waarin MMA-vechters in een bokswedstrijd tegen professionele boksers vochten. Conor McGregor bokste tegen de ongeslagen bokslegende, Floyd Mayweather, in een winstgevend pay-per-view-evenement in 2017.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws