MMA-boksgevecht Fury tegen Ngannou: 'Dit zijn de regels'
Home / Nieuws / MMA-boksgevecht Fury tegen Ngannou: ‘Dit zijn de regels’

MMA-boksgevecht Fury tegen Ngannou: ‘Dit zijn de regels’

MMA-boksgevecht Fury tegen Ngannou: 'Dit zijn de regels'

Dewey Cooper, de coach van Francis Ngannou, onthult het plan om een ​​neutraal gevecht tussen de UFC-kampioen en boksicoon Tyson Fury op te zetten. Fury versus Ngannou zal volgend jaar plaatsvinden.

Bokskoning Fury heeft opnieuw zijn dominantie in de bokswereld gevestigd. De WBC-kampioen zwaargewicht behield zijn titel tegen Dillian Whyte afgelopen zaterdag. Na de wedstrijd liet Fury doorschemeren dat hij zou stoppen met boksen. Echter zal Fury in 2023 de strijd aangaan met Ngannou in een hybride MMA-boksgevecht.

Cooper onthulde de voorgestelde voorwaarden en regels voor een gevecht tussen de twee vechtsport reuzen. ,,MMA-handschoenen … maar in plaats van vier ons, acht ons en vechten in een kooi. Geen UFC achthoek, moet een kooi zijn… we komen elkaar zo tegemoet”, zegt Cooper. ,,We maken er een boksgevecht van, maar ze mogen clinchen.”

Conor McGregor

,,Op die manier is het niet helemaal een boksgevecht, het is niet helemaal een MMA-gevecht. Het is 65-35%. boksen. Het is meer boksen omdat er niet geschopt en op de grond gevochten mag worden.” Dit zou kunnen werken, aangezien Fury al overweegt met boksen te stoppen. Wat Ngannou betreft, zijn vechtstijl kan gevaarlijk zijn voor Fury met minder bescherming door de MMA-handschoenen.

Er zijn in het verleden voorbeelden geweest waarin MMA-vechters in een bokswedstrijd tegen professionele boksers vochten. Conor McGregor bokste tegen de ongeslagen bokslegende, Floyd Mayweather, in een winstgevend pay-per-view-evenement in 2017.

Bekijk ook

'Ik kom voor je!' Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

‘Ik kom voor je!’ Ngannou stelt datum Fury supergevecht voor

Francis Ngannou UFC-zwaargewicht kampioen heeft nog steeds zijn ogen stevig gericht op een crossover-supergevecht tussen hemzelf en boksster Tyson Fury.

Heftig! Woeste fans slaan MMA-vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Heftig! Fans slaan vechter in elkaar: Rivaal doet doodleuk mee (video)

Srikant Sekhar, die naar verluidt werd aangevallen door de Afghaanse vechter Abdul Azim Badakshi en diens fans afgelopen vrijdag is zwaar gewond geraakt.

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! '100 wedstrijden teveel'

Meisje (12) verslaat 24-jarige in MMA-gevecht! ‘100 wedstrijden teveel’

Er was hevige controverse toen de 24-jarige vrouwelijke MMA-vechter Momoko Yamazaki werd gematcht tegen het 12-jarige meisje Momo Shimizu.

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page