Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA Nieuws
Nieuws

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Minister Helder overhandigt Vechtsportcentrum Wout Kist 400e Keurmerk VA

Vechtsportcentrum Wout Kist heeft maandag 5 december uit handen van minister Conny Helder (Sport) het 400e Keurmerk Vechtsportautoriteit ontvangen. De minister kreeg een rondleiding op de locatie in Beusichem. Kist verzorgt lessen in onder meer kickboksen en mixed martial arts.

Minister Helder kwam zich op uitnodiging van de Nederlandse Vechtsportautoriteit (VA) nader verdiepen in de vechtsportsector. Zij liet zich, samen met locoburgemeester en sportwethouder Martine de Bas van de gemeente Buren, door Wout Kist en zijn vrouw en mede-trainer Gerrie van Wirdum-Kist bijpraten over hun sportbeleving. Ook spraken de politici met actieve vechtsporters en met vertegenwoordigers van de VA, de toezichthouder op de vechtsport in Nederland.

Bestrijding van grensoverschrijdend gedrag

Het bezoek had een feestelijk tintje. De vechtsportschoolhouders ontvingen van minister Helder het 400e Keurmerk Vechtsportautoriteit. Het vechtsportcentrum voldoet aan alle eisen die de VA stelt op het gebied van sporttechnisch kader, gezondheid, accommodatie en materialen, huisregels en omgangsnormen, en de bestrijding van grensoverschrijdend gedrag.

‘Het is heel mooi om te zien met wat voor toewijding en deskundigheid Wout en Gerrie hun liefde voor de vechtsport overdragen. Zo kan iedereen in een veilige omgeving met plezier sporten en bewegen in dit vechtsportcentrum,’ aldus de minister.

Wout Kist zag het bezoek als een erkenning van wat ze hebben neergezet in Beusichem: ‘De vechtsport heeft veel te bieden aan jong en oud, rijk en arm, aan iedereen. We zijn blij dat dit tegenwoordig zo breed wordt erkend. En wij zijn natuurlijk trots dat de minister uitgerekend onze vechtsportschool met een bezoek heeft vereerd. Dat is een compliment op zich.’

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws