Knock-out: Niet zeuren doorvechten, Lethwei is niet voor watjes Nieuws
Nieuws

Knock-out: Niet zeuren doorvechten, Lethwei is niet voor watjes

Knock-out: Niet zeuren doorvechten, Lethwei is niet voor watjes
Knock-out: Niet zeuren doorvechten, Lethwei is niet voor watjes

Als je nog nooit van Lethwei hebt gehoord maar wel van extreme vechtsport houdt bij deze een introductie.

Lethwei, ook wel bekend als kunst van de 9 ledematen vindt zijn oorsprong Myanmar (voorheen bekend als Birma). De vechtkunst die iets weg heeft van Muaythai en kickboksen wint aan populariteit, onder andere door de Canadese vechter Dave LeDuc.

Lethwei is geen zachtaardige sport, verre van zelfs het heeft veel weg van Bare Knuckle boksen met ontblote vuist waar kopstoten worden toegejuicht en een toegestane techniek is. Gaat een vechter knock-out, niet getreurd deze krijgt 2 minuten rust en mag weer vol aan de bak.

Hersenletsel

In Lethwei toernooien komt het zelfs voor dat vechters in eerdere partijen knock-out zijn gegaan, toch winnen en vrolijk tegen de volgende tegenstander de ring in gaan. Dit wordt dan ook bekritiseerd en lijkt niet bevordelijk voor de hersenen. Toch trekt de sport veel beoefenaars en fans aan.

ZIE OOK>> Dave LeDuc pakt de WLC King of Nine Limbs weltergewicht titel

Afgelopen weekend nog won LeDuc de WLC King of Nine Limbs weltergewicht titel met het verslaan van Seth Baczynski via tweede ronde TKO. Wat men ook van Lethwei vindt het raakt de harten van veel vechtsport fans en beoefenaars, een ding is duidelijk Lethwei is niet voor watjes.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws