'Kinderverkrachting!' Bokskampioen (33) schuldig, wacht lange celstraf Nieuws
Nieuws

'Kinderverkrachting!' Bokskampioen (33) schuldig, wacht lange celstraf

'Kinderverkrachting!' Bokskampioen (33) schuldig, wacht lange celstraf

Bokser John Jackson is schuldig bevonden in een proces met betrekking tot kinderverkrachting. Voormalig WBC-titeluitdager Jackson riskeert een lange gevangenisstraf nu hij als dader is aangewezen.

WBC-titeluitdager John Jackson, 33, is op alle punten schuldig bevonden tijdens zijn proces voor het verkrachten van een minderjarige in St. Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden. Jackson is een voormalige WBC superweltergewicht titeluitdager en de zoon van Hall of Fame-bokser Julian Jackson.

Jonge slachtoffers

In het weekend beraadslaagde een jury zeven uur voordat ze de bokser schuldig bevonden werden aan zes verschillende aanklachten. Vier daarvan hebben betrekking op één slachtoffer. Deze omvatten eerstegraads verkrachting van een persoon tussen de 13 en 15 jaar. Jackson bedwelmde zijn slachtoffers alvorens deze te misbruiken (gaat verder onder video).

Jackson werd op 6 februari 2019 gearresteerd nadat een van zijn slachtoffers aangifte had gedaan bij de politie. Jackson werd op borgtocht vrijgelaten. Hij werd echter opnieuw gearresteerd en beschuldigd van verdere misdaden. Onderzoekers vonden video's op zijn mobiel waarop te zien was hoe hij zijn slachtoffer verkrachtte.

Geen tegen bewijs

Tijdens het proces keken juryleden naar een video waarin Jackson aan de politie bekende dat hij herhaaldelijk seks had gehad met zijn slachtoffer toen ze 15 jaar oud was. Jackson getuigde niet tijdens het proces en zijn advocaat riep geen getuigen op of presenteerde geen bewijs.

In de aanloop naar dit proces probeerde Jackson meerdere keren de procedure uit te stellen, meestal door zijn advocaat te ontslaan en nieuwe aan te stellen. Een veroordeling datum voor Jackson is niet vastgesteld. Er wordt aangenomen dat hij zal worden veroordeeld tot tientallen jaren gevangenisstraf.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws