Kickbokser Jorina Baars voor de 10e keer wereldkampioen Nieuws
Nieuws

Kickbokser Jorina Baars voor de 10e keer wereldkampioen

Kickbokser Jorina Baars voor de 10e keer wereldkampioen

Jorina Baars wist gisteravond voor de tiende keer wereldkampioen kickboksen te worden met het verslaan van de Zweedse Erica Björnestrand. Het gevecht tijdens Enfusion in Groningen werd live uitgezonden op Viaplay.

De nuchtere Baars vocht zoals zij het zelf al voorspelt had kalm en schakelend in reactie op wat haar rivaal zou brengen. Het kampioenen gevecht welke over vijf ronden ging bracht geen knock-out maar was spannend van begin tot eind.

Beste ter wereld

Vooral in de eerste twee rondes was het duidelijk dat Baars de overhand had in het gevecht wat zich het hele gevecht doorzette. Het kwam uiteindelijk aan op de jury om de winst aan Baars toe te kennen. Baars die wereldwijd tegen grote namen vocht is een van de beste vrouwelijke vechters.

Het record van de Nederlandse is indrukwekkend. Zo kwam zij in 52 officiële wedstrijden uit, waarvan er 48 werden gewonnen en verloor slechts een keer. De kickbokser die naast het vechten ook een eigen sportschool heeft in Den Helder is een voorbeeld voor het vrouwen kickboksen en laat zien dat ook dames hun mannetje staan in de ring.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws