'Er is meer dan Rico en Badr!' Topkickbokser Jorina Baars verdedigt zaterdag wereldtitel
Home / Nieuws / KICKBOKS & MUAY THAI NIEUWS / ‘Er is meer dan Rico en Badr!’ Topkickbokser Jorina Baars verdedigt zaterdag wereldtitel

‘Er is meer dan Rico en Badr!’ Topkickbokser Jorina Baars verdedigt zaterdag wereldtitel

'Er is meer dan Rico en Badr!' Topkickbokser Jorina Baars verdedigd zaterdag titel

Jorina Baars is een van Nederlandse beste vrouwelijk kickboksers, zaterdag verdedigt zij haar Enfusion 66KG wereldtitel tegen de Zweedse Erica Björnstrand.

Tijdens Enfusion in Groningen georganiseerd door Glorious Fight Events zal Baars voor haar tiende wereldtitel gaan in haar verdediging tegen Björnstrand. Alhoewel Baars een van de beste vrouwelijke vechters is en aandacht krijgt, vindt zij dat er best meer oog mag zijn voor de sport vanuit de media.

Meer dan Rico en Badr

,,De vechtsport media pakt het altijd goed op, maar de mainstream zoals de grote kranten laten het nog steeds een beetje afweten”, zegt Baars tegen onze redactie. ,,Ik snap het aan de ene kant wel met al die wereldtitels, maar er is meer dan Badr en Rico.” (Lees meer onder video).

Baars die tegen de grootste namen in de sport heeft gestaan kijkt uit naar haar wedstrijd met de Zweedse. ,,Ik heb niet echt een gameplan, maar schakel altijd in de partij zelf. Je kunt je voorbereiden maar op het moment in de ring kan je ineens verrast worden. Ik ga uit van mijn eigen kracht.”

Veel fans

De 34-jarige kickbokser die een eigen sportschool heeft werkt continue aan verbeterpunten en het aanscherpen van haar technieken. ,,Daar waar ik kan verbeteren doe ik dat.” Baars kan rekenen op veel steun van haar fans. ,,De VIP tafel en 150 kaarten die ik verkocht waren zo weg. Ook gaat er een hele bus mee naar Groningen met fan”, zegt Baars.

Naast het wedstrijd vechten is Baars ook bezig met bokstraining geven aan mensen die getroffen zijn door Parkinson. ,,Het is non-contact met wat werk op de bokshandschoenen. Wij werken vooral aan de non contact dubbeltaken waar deze mensen moeite mee hebben”, aldus Baars. De wedstrijd van Baars is zaterdag live te bekijken op Viaplay.

Bekijk ook

Testo-boy knokt in Basic Fit? 'Doe normaal man'

Testo-boy knokt in Basic Fit! ‘Doe normaal man’ (video)

Wat een geweld in de sportschool

KRAK !Jongens vechten door tot arm breekt

KRAK ! Jongens vechten door tot arm breekt (video)

Het liep al snel fout af

DISCLAIMER: Dit artikel maakt deel uit van een voortdurende inspanning om te laten zien wat er meer gebeurt. De focus ligt hierbij niet op wat er in de arena plaatsvind, maar op wat er op straat zoal plaatsvindt. Maar is geen verheerlijking van straat gevechten of andersoortig geweld.

Foute stiefpa door tiener aangepakt! ‘Poten thuis houden’ (video)

Die hem niet zachtzinnig duidelijk maakte

Tekst kopiëren is niet toegestaan - You cannot copy content of this page