Kickbokser Challouki in opspraak na berichten aan 14 jarig meisje Nieuws
Nieuws

Kickbokser Challouki in opspraak na berichten aan 14 jarig meisje

Kickbokser Challouki in opspraak na berichten aan 14 jarig meisje

Youssef Challouki kickbokser en bekend als deelnemer aan het tv-programma Kamp Waes en leerkracht op het Scheppersinstituut in Deurne, België bevindt zich in zwaar weer na onthullingen over ongepaste berichten die hij stuurde naar een 14-jarige leerlinge.

De kickbokser die onder andere bij Enfusion in de ring stond heeft zijn excuses aangeboden en is in therapie gegaan, maar vragen rijzen over de rol van de schooldirectie in deze zaak. Zo meld PZC vandaag.

Grensoverschrijdende berichten en onmiddellijk ontslag

Challouki erkende in een online bericht dat hij "over de schreef" is gegaan in een gesprek met de leerlinge De expliciete berichten over seksuele handelingen schokten de schoolgemeenschap en leidden tot zijn ontslag.

De kickbokser benadrukte dat hij professionele hulp heeft ingeschakeld om zijn handelen te begrijpen en dat hij zal meewerken aan een eventueel politie onderzoek.

Beschuldigingen van doofpotoperatie door directie

Sommige leerkrachten van het Scheppersinstituut uiten kritiek op de handelwijze van de directie. Zij beweren dat de school het incident in eerste instantie probeerde te verdoezelen.

Volgens hen werden de ouders van het meisje pas laat op de hoogte gebracht en is er geen melding gemaakt bij de politie terwijl dat wettelijk verplicht is bij vermoedens van seksueel misbruik van minderjarigen.

Eerdere Incidenten met gelijksoortige "Goocheltruc"?

Dezelfde leerkrachten suggereren dat dit niet het eerste incident is met grensoverschrijdend gedrag op de school. Zij beweren dat soortgelijke gevallen in het verleden werden opgelost door het personeelslid te adviseren om zelf ontslag te nemen, waardoor formele procedures en meldingen bij de autoriteiten konden worden vermeden.

Broer betrokken bij gelijkaardig misdrijf

Opvallend is dat Youssef Challouki niet de enige in zijn familie is die met grensoverschrijdend gedrag in aanraking komt. Zijn broer Abdel die als politieman in Antwerpen werkte, werd in 2022 veroordeeld tot een celstraf met uitstel voor het schenden van zijn beroepsgeheim en het misbruiken van zijn positie om jonge vrouwen te contacteren.

1 claps
1 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws